Vesti

0

Brnabić: Kurti je sramota današnjeg Balkana

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Brnabić: Kurti je sramota današnjeg Balkana

Izvor: prtscn

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da sve vidi danas na Kosovu predstavlja "rezultat unilateralnih poteza" premijera Aljbina Kurtija, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).
 
"Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma. Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je sramota današnjeg Balkana", navela je premijerka Brnabić.
 
Premijerka Srbije ističe da je Kurti "čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije"
 
"Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma", rekla je Brnabićeva.
 
Građani su u toku večeri postavili barikade na severu Kosova, posle najave Prištine da sutra počinje primene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. Kosovska policija saopštila je da se na nekoliko lokacija na severu Kosova čula pucnjava i da su neki od pucnjeva bili usmereni na policijske jedinice, ali nije bilo povređenih.
 
U više gradova na severu Kosova tokom popodneva i večeri čule su se sirene.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR