Glavni grad počinje sa restrikcijama struje od avgusta

Glavni grad Kube Havana počeće sa isključenjima struje u avgustu, zbog čega su otkazani razni karnevali, u vreme kada se pogoršala energetska kriza.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.07.2022.

15:48

Glavni grad počinje sa restrikcijama struje od avgusta
Ilustracija: narai chal/Shutterstock

Havana, u kojoj živi petina populacije od 11,2 miliona stanovnika i ekonomski centar zemlje, bila je pošteđena restrikcija u trajanju od četiri ili više sati, u režimu koji već traje nekoliko meseci u ostatku zemlje, preneo je Rojters.

Prema listu Komunističke partije "Tribuna de la Havana", zasad je planirano da svaka od šest opština Havane ostane bez struje na tri dana.

"Ovo je momenat kada treba pokazati solidarnost i doprineti da ostatak Kube manje pati zbog neželjenih restrikcija", rekao je lider Komunističke partije u Havani Luis Antonio Tores.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: