Capital.ba

Školarina na prošlogodišnjem nivou

08.06.2010. / 11:30

BANJALUKA, Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci predložio je da školarina za narednu 2010/2011. školsku godinu iznosi kao i prošle školske godine 440 KM na svim fakultetima, osim na Medicinskom fakultetu, gdje je iznosila 660 KM i studijskom programu TV na Akademiji umjetnosti, gdje je iznosila 1.500 KM.

U saopštenju iz Rektorata Univerziteta u Banjaluci navodi se da će konačnu odluku o prijedlogu visine školarine na ovoj visokoškolskoj ustanovi donijeti Vlada RS.

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta utvrđeno je da visina naknade za pohađanje instruktivne nastave iz matematike na Prirodno matematičkom fakultetu iznosi 100 KM po kandidatu.

Upravni odbor Univerziteta donio je i Odluku o zaključivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između tog univerziteta i Rudarsko-geološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

U narednoj školskoj godini u prvu godinu studija godinu na Univerzitetu u Banjaluci trebalo bi da bude upisano 3 359 studenata, od čega 2 047 na budžetu, 1 187 samofinansirajućih i 125 studenata stranih državljana.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Školarina na prošlogodišnjem nivou

    1. bosman

      Hoće li išta studenata ostati za privatne VŠ