Capital.ba

Gazda pokušao pokrasti pivaru

08.06.2010. / 9:41

ZRENJANIN, Većinski vlasnik Zrenjaninske industrije piva (ZIP) Momčilo Rajić iz Zrenjanina i njegov istoimeni sin pokušali su proteklog vikenda da kamionom iz te pivare iznesu kompletnu liniju za punjenje piva i etiketiranje flaša.

Oca i sina spriječila je u njihovoj namjeri nekolicina bivših i sadašnjih radnika Pivare – koja ne radi nekoliko godina.

Angažovana je i policija, jer je situacija prijetila incidentom.

Radivoj Adamov, jedini zaposleni u “Pivari komerc”, koja je stoodstotni vlasnik ZIP, rekao je za novosadske medije da su gazda i njegov sin ipak uspjeli da u subotu ujutro odvezu jedan šleper opreme iz pivare.

“Popodne oni su se opet pojavili u krugu Pivare, s namerom da odnesu i liniju za punjenje i etiketiranje flaša, ali su spriječeni uz pomoć policije i nekolicine bivših i sadašnjih radnika”, rekao je Adamov.

U posjed 51,04 odsto akcija Pivare Momčilo Rajić došao je 2003. godine za 912.000 evra.

Zrenjaninska industrija piva radila je svega tri mjeseca, pa je već 2004. godine u potpunosti obustavila proizvodnju, a od nekadašnjih 200 radnika danas ih je ostalo svega 16 i to mahom portira koji čuvaju pivaru.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!