Crna Gora i politika: Da li Temeljni ugovor potresa temelje vlade Dritana Abazovića

Predsednik vlade Dritan Abazović smatra da je korupcija uzrok „histerije", a ne sklapanje Temeljnog ugovora i poziva Specijalno državno tužilaštvo da nastavi sa radom.
dritan abazović
Fonet

Ni tri meseca otkako je Dritan Abazović postao premijer Crne Gore, uzdrmani su temelji njegove manjinske vlade i to zbog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

U petak je vlada, na sednici koja je trajala skoro pet sati i bila uživo prenošena, usvojila predlog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, kojim se uređuju imovinsko pravni odnosi o vlasništvu nad crkvama i manastirima na teritoriji Crne Gore.

Upravo zbog toga, manjinska vlada je dva dana kasnije izgubila podršku partnera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, predsednika države.

DPS je javnost o odluci obavestio saopštenjem, ali još nije poznato kako će se ubuduće ponašati u institucijama gde su do sad podržavali Abazovićev kabinet.

Abazović smatra da je korupcija uzrok „histerije", a ne sklapanje Temeljnog ugovora i poziva Specijalno državno tužilaštvo da nastavi rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li je Gruzija sledeća Ukrajina?

U Gruziji se nastavljaju masovni protesti protiv novog zakona o „stranom uticaju“ nazvanog „ruskim zakonom“, a raste zabrinutost da će pokušaji udaljavanja od Rusije prema Evropi odvesti zemlju na put dodatne okupacije i rata.