Ekonomija

0

Brnabić: Za rešavanje pitanja snabdevanja energentima potreban regionalni pristup

Autor: KP

Izvor: Beta

Brnabić: Za rešavanje pitanja snabdevanja energentima potreban regionalni pristup

Izvor: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je za osiguranje snabdevanja energentima za predstojeću zimu neopgodan zajednički, regionalni pristup, jer je to pitanje od posebnog interesa i za Srbiju i za region.

 

Ona je danas razgovarala sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem o energetici, snabdevanju tržišta hranom i zajedničkim projektima sa Republikom Srpskom, navodi se u saopštenju.

Brnabić je ocenila da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra platforma za rešavanje pitanja energetike u interesu čitavog regiona.

Premijer Višković rekao da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu, u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu.

Brnabić je navela da je u toku više vitalnih zajedničkih projekata Srbije i Republike Srpske, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

Višković i Brnabić dogovorili su dalju koordinaciju u realizaciji tih projekata i međusobnu podršku u vezi sa snabdevanjem tržišta proizvodima bitnih za građane.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR