Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 10. 7. 2022.

| Sport

Radnik otvara sezonu protiv novajlije, trener Linta veruje u dobar početak

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Utakmica u Surdulici igra se u nedelju od 20 sati: foto: FK Radnik

Osmu uzastopnu sezonu u Superligi fudbaleri Radnika započeće u nedelju, 10. jula, od 20 sati protiv novajlije u ligi, ekipe Mladost GAT. U taboru tima iz Surdulice optimisti su pred duel na domaćem terenu, ali ne podcenjuju protivnika koji je prošlu sezonu u Prvoj ligi završio kao prvoplasirani.

Prošlu sezonu ”plavi” su završili na 9. mestu tabele uz odlične rezultate na samom kraju sezone. Iako pauza između dve sezone nije bila duga nakon odlaska sa klupe Dušana Đorđevića njegovo mesto zauzeo je Aleksandar Linta, koji je zadovoljan odrađenim na pripremama pa veruje u dobar razultat svog tima protiv novosadske ekipe.

Zadovoljan sam tokom priprema i na Zlatiboru i ovde. Posvećenost igrača i njihov profesionalizam je zaista na jednom visokom nivou i posle evo mesec dana treninga svi željno iščekujemo početak sezone i tu prvu utakmicu. Te prve utakmice su uglavnom neizvesne. Ja sam optimista i verujem u svoje momke. Potrebna nam je određena doza agresivnosti, potrebna nam je energija. Sigurno neće biti lako, ali kao što sam napomenuo, ne očekujem ništa drugo osim pobede i tri boda uz pun respekt protivnika - kaže Linta.

U igračkom kadru takođe nije bilo prevelikih promena, kostur ekipe ostao je u Surdulici, a početak nove sezone sa nestrpljenjem iščekuje i kapiten Uroš Stojanović.

Onaj teži deo rada je prošao, a sada nailazi isto težak ali i lepši deo našeg rada, taj takmičarski deo, utakmice. Željno iščekujemo nedelju i nadamo se da ćemo uz popunjene tribine na stadionu doći do pobede u već prvoj utakmici - reko je kapiten.

Pred sam početak sezone, Radnik je potpisao i profesionalni ugovor sa mladim bekom, rođenim Surduličaninom, Bogdanom Stojkovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: