Policija RS naredila uklanjanje fotografija duž puta od Bratunca do Potočara 1Foto: www.savezzasrbiju.rs

Policija Republike Srpske naredila je da se uklone fotografije, postavljene duž puta od Bratunca ka Potočarima, kako je izjavio načelnik opštine Bratunac Srdjan Rankić, ubijenih Srba u srednjem Podrinju tokom rata u BiH.

Posle naredbe policije, meštani su se pobunili i fotografije su postavili uz ograde svojim kuća, što znači da su sad na privatnim posedima, objavila je regionalna N1 televizija.

Dodaje se da je na terenu i policija, koja obezbedjuje nesmetano odvijanje prometa.

Rankić je ranije danas izjavio da su regionalni put Bratunac-Potočari postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih tokom rata u BiH postavili članovi porodica stradalih, uz njegovu podršku, da bi se ukazalo da su na tom području tokom rata u BiH stradali i Srbi, a ne samo Bošnjaci.

Fotografije su postavljene dva dana pred održavanje komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

Sarajevski portal Kliks (klix.ba) objavio je da je postavljanje fotografija „nova provokacija“, navodeći da se „navodno radi o fotografijama poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske, čiji su pripadnici i izvršili genocid“.

Na fotografijama postavljenim duž puta od Bratunca do Potočara, koje su objavili pojedini mediji u RS, osim muškaraca ima i dece i žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari