Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"Priliv zahteva sve veći": Za turiste dobrodošla odluka Vlade Srpske o vaučerima

"Priliv zahteva sve veći": Za turiste dobrodošla odluka Vlade Srpske o vaučerima

U Turističkoj organizaciji Bijeljina očekuju da će ove godine, zahvaljujući odluci Vlade Republike Srpske o ponovnom uvođenju turističkih vaučera, dostići posetu turista iz 2019. godine, navodeći da je već od proleća bilo za 50 odsto više turista nego u prethodne dve godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Portparol bijeljinske Turističke organizacije Dragan Tešić ocenio je da je odluka Vlade Republike Srpske o vaučerima za ovogodišnju turističku sezonu dobrodošla i da građanima mnogo znači smanjenje iznosa plaćanja za 100 KM za noć i 200 KM za tri noći, piše Srpskainfo.

Moglo se i ranije krenuti sa primjenom ovih vaučera, jer je priliv zahteva sve veći. U Bijeljini je sve više zainteresovanih, a na našem području određene su i destinacije koje mogu dobiti ove vaučere, pre svega za tri hotela u Etno-selu Stanišići rekao je Tešić i napomenuo da su vaučere dobili svi koji su se prijavili.

On kaže da su, prema dosadašnjem iskustvu, na području Semberije verski turizam i Etno-selo “Stanišići” najzastupljeniji kada je reč o poseti turista.

- Ljudi koji dolaze u Bijeljini koriste odrednice vezane za verski turzam, Banju Dvorovi. Brojni su posetioci iz zapadne Srbije koji žele da vide kulturno-istorijske spomenike na podrčju grada – naveo je Tešić.

Pročitajte još

On je napomenuo da je već od proleća bilo više od 50 odsto turista za raziku od prethodne dve godine, te da je to broj koji odgovara 2019. godini kada je ostvaren maksimalan broj poseta.

- Očekujemo da će se ove godine, zahvaljujući vaučerima, dostići poseta turista iz 2019, a posebno sa brojem noćenja u našem gradu – rekao je Tešić.

Vlada Republike Srpske donela je 9. juna uredbu o načinu i postupku dodele turističkih vaučera građanima Srpske, čija je vrednost 100 KM.

Vaučeri se mogu koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smeštaja, noćenje sa doručkom, bez obzira na vrednost izvršene usluge smještaja.

Korisnik vaučera može da bude svaki punoletni građanin Republike Srpske i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu sa državljanstvom Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodelu vaučera.