Region

0

Izetbegović pozdravio rezoluciju Bundestaga o BiH

Autor: KP

Izvor: Beta

Izetbegović pozdravio rezoluciju Bundestaga o BiH

Izvor: Prtscr / Youtube

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović pozdravio je rezoluciju o BiH, koja je danas usvojena u nemačkom Bundestagu.

 

"Hvala bogu da imamo sazrevanje i sagledavanje stanja u BiH. Nemačka je samo jedna u nizu. Razumevanje stvari je važno. Međutim, još se 'hoda po jajima, ali će se pre ili kasnije morati suprotstaviti određenim faktorima u BiH", kazao je Izetbegović za Javni servis BiH (BHRT).

Govoreći o uticaju rata u Ukrajini na stanje u BiH, lider SDA je kazao da je za ruskog predsednika Vladimira Putina BiH "još u mekoj zoni", ocenivši da će zahvaljujući tome BiH ove godine dobiti kandidatski status.

"Evropa se definitivno uozbiljuje, ali liberalni režimi su ranjivi. Kada bi se u Rusiji Putinu moglo desiti ovo što se desilo (Borisu) Džonsonu u Velikoj Britaniji? Mi smo liberalni režim, nekad smo i previše liberalni, čak i preterujemo. Posebno u Federaciji BiH, a posebno u Sarajevu", dodao je Izetbegović.

Komentarišući i to što se za Predsedništvo BiH na izborima, koji će biti održani u oktobru, nisu kandidovali predsednici HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik, on je rekao da smatra da im je neko sugerisao da se ne kandiduju za te pozicije.

Dodik se kandidovao za predsednika Republike Srpske, dok Čović nije kandidat ni za jednu funkciju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR