Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Leto je pravo vreme za krstarenje rekama u Beogradu

Ukoliko živite u srpskoj prestonici, a u posetu vam dolaze rođaci ili prijatelji iz neke druge zemlje, trebalo bi da im omogućite da bolje upoznaju glavni grad naše zemlje.

U tome vam sigurno od koristi može biti i krstarenje rekama u Beogradu, posebno što je to idealna prilika ne samo za upoznavanje lepota grada Beograda sa reke Dunava i Save, nego i odlična prilika za rashlađivanje u toku vrelih letnjih meseci. Naravno da je pomenuto krstarenje namenjeno i svim onim stanovnicima srpske rpestonice, koji nisu imali priliku da vide sve lepote Beograda iz pravca reka. Nakon završenog krstarenja, sigurno će im biti mnogo jasnije zbog čega se često za beograd kaže da je među najlepšim gradovima Evrope.

Iako su turistički potencijali Beograda mnogo veći, obično se turisti fokusiraju na njegov centralni deo. A tu će videti Kalemegdan, prošetati Knez Mihajlovom ulicom i popiti kafu u nekom od čuvenih beogradskih kafića. I u većini slučajeva, to su najčešće aktivnosti za sve truiste.

Ali, ako žele da grad dožive na drugačiji način, trebalo bi da ih odvedete na krstarenje rekama u Beogradu, što je odlična prilika da iz druge perspektive upoznaju lepote glavnog grada.

Krstarenje rekama u Beogradu za putnike svih uzrasta

Mada je u toku leta mnogo zanimljivije krstarenje rekama u Beogradu, ove ture se organizuju i u toku proleća, iako sve zavisi od aktuelnih vremenskih uslova. U periodu od polovine aprila do polovine septembra traje plovna sezona na beogradskim rekama, pa se tada organizuju i krstarenja. Navedeni period je okvirno navedene, uzevši u obzir da se u zavisnosti od trenutnih vremenskih prilika sezona plovidbe eventualno može produžiti ili skratiti.

U zavisnosti od toga koju kompaniju odaberete, odnosno koji brod, zavisiće i vreme polaska i mesto, ali i cena karte. Takođe može biti i drugačija ruta, ali će svakako putnici imati priliku da iz drugačije perspektive upoznaju mnoge beogradske atrakcije.

Međutim, ono što je svakako zagarantovano, bez obzira kojim brodom idete na krstarenje rekama u Beogradu, jeste užitak koji će svi putnici osetiti.

Pojedine agencije nude krstarenje i u toku večeri, a naravno mahom tokom leta, kako bi zabava bila još bolja.

Razlikuju se i rute od kompanije do kompanije. Jedna od njih podrazumeva najpre upoznavanje beogradskih splavova oko hotela „ Jugoslavija “ i vožnju do, po mnogima najlepšeg dela Zemuna, kule Gardoš, što je jedna od možda najinteresantnijih slika koju nudi to krstarenje rekama u Beogradu. Put zatim nastavlja oko čuvene zemunske plaže Lido, a putnici će imati priliku i da vide Veliko ratno ostrvo, posle čega sledi prolazak pored kule Nebojša ka Pančevačkom mostu.

Imaće priliku da vide i mesto na kome se Sava uliva u Dunav ispod Beogradske tvrđave, a moći će i da naprave fenomenalne fotografije beogradske Saborne crkve, dok će krstarenje rekama u Beogradu koje ide tom rutom nastaviti ka čuva na mostu na Adi i nazad do mesta sa koga brod kreće.

Nešto manje od dva sata u tom slučaju traje krstarenje rekama u Beogradu, a slobodno se može reći da je cena za takvo uživanje i više nego povoljna, tim pre što kompanije koje idu ovom rutom uglavnom nude mogućnost plaćanja polovine cene ulaznice za odrasle, ako su putnici mališani uzrasta između 7 i 12 godina, dok u tom slučaju deca do sedam godina neće platiti kartu, a sigurno će imati priliku da zajedno sa roditeljima uživaju u toku vožnje.

Opet u zavisnosti od toga za koju kompaniju se odlučite, može se desiti da dok traje krstarenje rekama u Beogradu imate priliku da uživate ne samo u piću, nego i u odličnim gastronomskim specijalitetima, koji su na konkretnom brodu dostupni.

Slobodno se može reći da je krstarenje rekama u Beogradu idealno za sve one, koji žele prestonicu Republike Srbije da upoznaju iz malo drugačije perspektive. Naime, jedno je da svoje goste odvedete u neki od prestoničkih restorana ili kafića, te da im omogućite da se upoznaju sa odličnom gastronomskog ponudom po kojoj su generalno beogradski ugostiteljski objekti dobro poznati, a sasvim drugo jeste da im pružite priliku da vide koliko lepo izgleda glavni grad Republike Srbije kada se posmatra iz pravca reka Dunava i Save. I ne samo to, nego će krstarenje rekama u Beogradu sasvim sigurno vašim gostima još dugo ostati u sećanju, prosto zato što je doživljaj nezaboravan.

Pored toga što brojne kompanije koje su specijalizovane za krstarenje rekama u Beogradu nude tu uslugu, postoji mogućnost da svako ko želi i ima finansijskih mogućnosti, jednostavno iznajmi brod za neku proslavu, a ukoliko želi da bude naročito originalan i da svojim gostima pruži posebnu vrstu užitka.

Zanimljivo je pomenuti i to da ljubitelji adrenalinskih sportova, koji posećuju prestonicu Republike Srbije, pored toga što imaju mogućnost da se upute na krstarenje rekama u Beogradu, takođe mogu da se odluče i za kajak avanturu.

U pitanju je sasvim sigurno nezaboravna aktivnost, a vrlo je važno da istaknemo i to da se od zainteresovanih ne zahteva da budu profesionalni veslači ili profesionalni sportisti. Mogu odabrati turu oko Velikog ratnog ostrva, a dostupne su i druge ture po zahtevu širom naše zemlje.

Dakle, nema sumnje da je krstarenje rekama u Beogradu jedan od možda najinteresantnijih načina za upoznavanje lepota prestonice Srbije, ali ne treba zaboraviti ni druge aktivnosti koje su na raspolaganju gostima Beograda i to ne samo u toku leta, nego i u toku cele godine.

Оставите одговор