Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Ako želite nešto drugačije da probate tu je kineski fast food?

Među brojnim kioscima brze hrane teško je odabrati onaj koji se po nečemu izdvaja. U većini slučajeva se u ponudi takvih ugostiteljskih objekata nalaze uobičajeni specijaliteti sa roštilja, palačinke i druga jela koja se jedu iz ruke. Ali ipak postoji nešto drugačije, a to je kineski fast food, koji takođe postoji u Beogradu.

Poznato je da su specijaliteti specifični za kinesku kuhinju i te kako ukusni, a posebno ukoliko je neko ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, uzevši u obzir da je slatkasto – kiselkasti ukus jedna od osnovnih karakteristika kuhinje u tom delu sveta. Zahvaljujući obilatom korišćenju soja sosa na prvom mestu, kao i terjaki sosa, ali i drugih začina koji se vrlo često koriste u azijskoj kuhinji, kineski fast food se može pohvaliti jelima interesantnog i neobičnog ukusa.

Brza hrana kao takva je zapravo potpuno nezdrava i to manje ili više svi znamo, ali ne mora uvek da bude tako. Naime, kineski fast food podrazumeva pripremu specijaliteta kineske kuhinje na prvom mestu i to na potpuno zdrav način, uzevši u obzir da se jela pripremaju tako da se hranljivi sastojci u namirnicama maksimalno očuvanju. Tačnije, kuvari u takvim objektima se maksilano trude da namirnice ne obrađuju termički više nego što moraju, tako da one zahvaljujući pažljivom načinu pripreme uspevaju da maksimalno očuvaju svoj kvalitet i hranljivost, te je upravo to razlog zbog koga se jela kineske kuhinje smatraju izuzetno zdravima.

Stoga, ukoliko želite da probate neko jelo neobičnog ukusa, a da istovremeno bude zdravo i da ne morate da idete u kineski restoran, dovoljno je da odaberete kineski fast food u Beogradu, koji nudi i mogućnost kućne dostave.

Zdrave obroke nudi kineski fast food u Beogradu

Nema sumnje da su mnogi ljudi danas imali prilike da isprobaju jela iz kioska brze hrane. Neki od njih ne vode baš mnogo računa o kvalitetu, uzevši u obzir da je dobro poznato da je brza hrana značajno termički obrađena, što i te kako ima negativan uticaj na njen kvalitet, budući da je dobro poznato da duža termička obrada utiče na smanjenje hranjivih sastojaka, odnosno vitamina u određenim namirnicama. Ali kada je u pitanju kineski fast food ne može se reći da je to slučaj.

Pored toga što se uglavnom koriste zdrave namirnice, a primarno različite vrste povrća, soseva i specijaliteta od soje, odnosno tofu sir, jela koja nudi kineski fast food se i pripremaju na tradicionalan način. Sve to dalje podrazumeva da će hranljivi sastojci u tako pripremljenim namirnicama biti maksimalno očuvani, tako da se slobodno može reći da kineski fast food u Beogradu nudi zdrave specijalitete.

Uz sve do sada pomenuto, ne treba zaboraviti ni to da su u pitanju jela koja nisu uobičajena za područje naše zemlje, budući da se prema tradicionalnoj recepturi pripremaju na teritoriji Kine, ali i generalno u Aziji, što ih čini još atraktivnijima.

Neobična kombinacija slatkasto slanog ukusa je ono što privlači pažnju mnogima, koji nisu ljubitelji tradicionalnih srpskih jela ili jednostavno koji žele da isprobaju nešto novo. Nema sumnje da kineski fast food može u potpunosti da odgovori i na njihove zahteve.

Neobičnu ponudu jela ima kineski fast food Beograd

Gosti bi očekivali da kineski fast food nudi naravno isključivo tradicionalna jela, koja se pripremaju na teritoriji Narodne Republike Kine i na području Azije, generalno.

Međutim, kineski fast food u Beogradu je specifičan u tom smislu što nastoji maksimalno da odgovori na zahteve svojih gostiju, tako da nije ništa neobično ni to što im se na raspolaganju nalazi i Zlatiborski sendvič, ali i sendvič koji nosi naziv Srpski, kao i palačinke filovane na način, koji je uobičajen za područje na naše zemlje. Dakle, u okviru ove brze hrane se gostima nudi mogućnost da naruče i palačinke sa pečenicom, kačkavaljem i pavlakom ili one koje su filovane kulenom, pršutom ili šunkom.

Postoji takođe mogućnost i naručivanja Zlatiborskog omleta ili Srpskog omleta, kao i omleta sa kulenom, odnosno tri jajeta u lepinji koja uključuju i druge sastojke, tako da se ne može reći da su u pitanju isključivo tradicionalna kineska jela.

Naravno da oni koji žele da se bolje upoznaju sa specijalitetima kineske kuhinje takođe mogu da pronađu jelo, koje će moći da odgovori i njihovim zahtevima. Kineski fast food, pored ostalog nudi brojna jela koja se pripremaju na tradicionalan način, uključuju primenu soja i čuvenog terijaki sosa, kao i povrća, odnosno tradicionalnih kineskih začina.

Nema nikakve sumnje da će svi koji su zainteresovani da uživaju u ukusima tradicionalnih kineskih specijaliteta to moći da učine ukoliko posete kineski fast food u Beogradu. Supe i čorbe, obrok salate i mnogi drugi specijaliteti će im biti na raspolaganju, a njihovo je da izaberu da li će konzumirati neko jelo isključivo na bazi povrća, odnosno od mesa ili ribe, te morskih plodova, jer sve to ima u ponudi kineski fast food u Beogradu.

Ponuda pića je takođe na zavidnom nivou, tako da uz bezalkoholne napitke, gosti imaju mogućnosti da izaberu sok od sveže isceđenog voća po želji.

Ništa manje nije obimna ni ponuda slatkiša, kojom se može pohvaliti kineski fast food. Izuzev tradicionalnih kineskih poslastica, poput pohovane banane ili čak pohovanog ananasa, odnosno rolnica sa čokoladom ili rolnica sa voćem, kineski fast food u ponudi ima i sve vrste slatkih palačinki, kako domaćih, tako isto i američkih. U principu svaki gost može odabrati da li će palačinke biti filovane Nutelom, marmeladom ili Eurokremom, odnosno džemom i da li će imati dodatak u vidu šumskog voća, malina ili višanja, te banana, odnosno javorovog sirupa, šlaga i drugih dodataka.

Naročito je važno istaći i podatak da kineski fast food nudi i mogućnost kućne dostave na željenu adresu. U tom slučaju je potrebno da se klijenti na vreme raspitaju o tome koliki je minimalan iznos porudžbine, odnosno da li će i koliki popust dobiti ukoliko izvrše porudžbinu u određenom iznosu.

Sve vrste specijaliteta koje priprema kineski fast food u Beogradu, bez obzira da li su oni slani ili slatki mogu biti dostavljeni i na adresu klijenta. Dovoljno je samo da bude ostvaren kontakt i da budu precizirani svi detalji, tako da će klijent u najkraćem mogućem roku imati mogućnost i da u svom domu uživa u fenomenalnim ukusima slanih ili slatkih jela koje je odabrao.

Оставите одговор