Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
NOVI SAD I FRUŠKA GORA NA JEDAN POTPUNO NOVI NAČIN Počinje dvodnevna off road avantura

NOVI SAD I FRUŠKA GORA NA JEDAN POTPUNO NOVI NAČIN Počinje dvodnevna off road avantura

Sutra će biti održati dvodnevnu turističku manifestaciju Novosadski off road čiji je cilj da se na jednom mestu okupe ljubitelji prirode a potom terenskim četvoročkašiima krene na off road rutu i na taj način sugrađanima i turistima predstave savremene, kreativne i inovativne modele turističke ponude Novog Sada.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novi Sad Fruška gora Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Novi Sad Fruška gora

Manifestacija počinje skupom na platou restorana Cubo, Strumička 16. u 13 časova nakon čega krećemo u vožnju po utvrđenoj ruti. Dnevnu rutu Novosadski off road završava na "Petlovom salašu", ulica Podunavska 2 u Novom Sadu.

Blic preporučuje

Manifestacija će doprineti popularizaciji turističkih potencijala Novog Sada i Fruške Gore, sa akcentom na turističke, i kulturološko-privredne potencijale uz aktivan boravak u prirodi vožnjom off-road vozilima i pešačenjem, uz adrenalinsko-edukativne sadržaje.

Inače, ovo udruženje se zalaže za podizanje svesti dobrobiti aktivnog boravka u prirodi po psihu i zdravlje čoveka, podizanje ekološke svesti kod ljudi i značaja očuvanja prirodnih resursa i prirode uopšte. Oni promovi[u nacionalne parkove Fruška Gora, Tara i Kopaonik, obilascima nacionalnih parkova, njihovih prirodnih lepota i sadržaja, boravak u autentičnim etno selima na njihovoj teritoriji, promovisanje specifičnosti lokalnih proizvoda (hrane, pića, turističkih sadržaja), obilazak kulturno-istoriskih spomenika i prezentacija potencijala ovih predela stranim gostima putem interneta, izleta, predavanja…