"Crn" dan na novosadskim ulicama za motocikliste i bicikliste: Čak osmoro povređeno u udesima

Petoro motociklista, troje biciklista i jedna osoba koja je bila u automobilu povređene su u protekla 24 časa u udesima u Novom Sadu.
"Crn" dan na novosadskim ulicama za motocikliste i bicikliste: Čak osmoro povređeno u udesima
Foto: 021.rs

Doktorka Hitne pomoći Nikolina Marić za 021.rs kaže da su njihove ekipe intervenisale zbog šest sudara i jednog pada sa motocikla. 

Prva nezgoda je bila na uglu Narodnog fronta i Ive Andrića u 7.51 čas. U ovoj nezgodi je oborena biciklistkinja stara 30 godina. Ona je u svesnom stanju prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine.

Hitna je potom intervenisala u 8:58 časova u Narodnih heroja, kod broja 3, gde je takođe oborena biciklistkinja. Žena stara 47 godina je nakon zbrinjavanja na licu mesta u svesnom stanju prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.
 
Treća nezgoda se dogodila u 13.47 časova u Rumenki u Ulici Sonje Marinković. U sudaru automobila i motora povređen je motociklista nepoznatog godišta kojeg je Hitna nakon pružene pomoći prevezla na odeljenje hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine.
 
Sledeća nezgoda je bila u 14.15 časova na Bulevaru Jaše Tomića, kod Hotela "Novi Sad". U ovom sudaru dva vozila povređen je muškarac star 68 godina koji je nakon zbrinjavanja na licu mesta prebačen u Urgentni centar. 
 
Peta saobraćajna nezgoda se dogodila u 15.23 časova u Železničkoj ulici u Kisaču, kod obdaništa. U ovom sudaru je povređen motociklista star 61 godinu koji je u svesnom stanju prevezen na odeljenje hirurgije Urgentnog centra. 
 
U 16.20 časova na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Pariskih komuna 19-ogodišnjeg biciklistu je oborio automobil. Hitna pomoć je mladiću pomogla na licu mesta i prevezla ga u Urgentni.
 
Sedmi udes se dogodio u Kaću u 22.38 časova prilikom pada motocikla na putu. U ovoj nezgodi je povređen motociklista star 34 godine i saputnica stara 33 godine. Oboje su u svesnom stanju prevezeni u Urgentni centrar Kliničkog centra Vojvodine.  

Teme

udes
  • Vlada

    07.07.2022 14:40
    @waldorf&statler

    Znaš šta, likovi sa ograničenim sposobnostima kojima biciklisti magično "iskaču" na ulicu kad voze 15 na sat svakako ne bi trebalo da učestvuju u saobraćaju, ali kad već država neće da vam uzme dozvolu i eventualno ukaže odgovarajuću pomoć lepo je što želite sami da se isključite iz saobraćaja.
  • waldorf&statler

    07.07.2022 13:06
    Naslov treba da glasi: "Crn" dan na novosadskim ulicama za vozače automobila

    Nikada ne znaš iza kojeg ćoška će iskočiti ispred tebe biciklista, motociklisti se pojavljuju kao sila "koja se iznenada pojavljuje i pretiče te", dostavljači luduju na biciklima i mopedima, žure na dostavu, tebe ko šiša, pazi da ih ne udariš...

    Najpametnije da svi parkiramo i da ne vozimo
  • Nikola

    07.07.2022 11:30
    Dokle vise
    I sam sam biciklista i ucim decu da kada god naidju na raskrsnicu,pesacki prelaz uspore i vide da li ima automobila a ne kao neki serifi lete kao da imaju svu prednost ovog sveta. Biciklisti urazumite se inace ce vas biti sve manje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika