Tomislav Žigmanov: Od nove Vlade očekivaćemo nultu tačku tolerancije kada je u pitanju govor mržnje 1Foto: FoNet/ Medija centar

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je da njegovu partiju radi formiranja nove Vlade Srbije formalno još nije kontaktirala Srpska napredna stranka, čiji je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će Vladu činiti manjinske stranke, eksplicitno pominjući predstavnike hrvatske manjine.

„Mi smo putem medija iskazali spremnost da želimo da razgovaramo. Videćemo šta će biti program nove Vlade i da li ćemo moći da nađemo kompatibilnost sa našim političkim okvirom kako bismo prihvatili učešće“, rekao je Žigmanov za TV Insajder.

Na pitanje koju poziciju u novoj Vladi očekuje ukoliko njegova stranka bude pozvana, Žigmanov, čija će stranka imati dva poslanička mesta u novom sazivu Skupštine Srbije, odgovorio je da ga zanimaju područja u kojima može napraviti napredak kako bi sve manjine mogle da ostvare svoje interese i potrebe.

„Mi nismo u poziciji da bilo koga ucenjujemo. Ja sam jedan od 250 poslanika. Od nove Vlade očekivaćemo nultu tačku tolerancije kada je u pitanju govor mržnje, kao i to da se hrvatsko-srpski odnosi normalizuju i rešavaju problemi“, naveo je Žigmanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari