');
Najnovije vesti
Blic Vesti Novi Sad

BOLJI PROVOD NEGO NA TVRĐAVI U Exit kamp već stigli gosti iz Turske, Grčke, Holandije, Nemačke: "Čuli smo lepe priče o Srbiji, ali ovo prevazilazi sva očekivanja" (FOTO)

Novi Sad je postao prava košnica jer su u vojvođansku prestonicu počeli da stižu brojni domaći i strani mahom mlađi gosti spremni za dobru zabavu na jednom od najboljih festivala na svetu – Exitu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Exit kamp 2022 Foto: Ringier
Exit kamp 2022

Tradicionalno, Exitov kamp jedan je od najpopularnijih festivalskih smeštaja U Novom sadu koji je i ove godine lociran na Štrandu a koji, pored samog festivala, nudi gostima ubedljivo najbolju zabavu uz nastupe didžejeva, sportske aktivnosti i mnoge druge atraktivne sadržaje koje je spremio Exit tim.

Exit kamp 2022
Foto: Ringier
Exit kamp 2022

Exitov kamp odavno je postao deo legendarne priče koja se svetom prenosi uz sam festival jer gosti koji su boravili u kampu šire dobre vesti o tome kako je druženje sa festivalskim fanovima iz svih krajeva planete, spavanje pod vedrim nebom, celodnevno kupanje i osećaj da festival nikad ne staje, samo deo užitka koji pruža Exit kamp.

Živko iz Grgurevca
Foto: Ringier
Živko iz Grgurevca

Među prvima u kampu sreli smo raspoloženog Živka iz sremskom mesta Grgurevca koji je od ranih jutarnjih sati, kako je stigao u kamp, spreman za dobar provod i jedva čeka da počne festival.

- Očekujem odličan provod kao i svake godine jer sam redovan posetilac Exita ali ove godine sam prvi put u kampu jer sam čuo puno lepih stvari o ovom mestu pa sam odlučio sa prijateljem da se smestim baš u kamp i provodim danonoćno. Ne sumnjam da će biti dobar provod a težim i ka novim poznanstvima i jedva čekam da čujem mog ovogodišnjeg favorita Borisa Brejchu – priča nam Živko.

Gjokso iz Istanbula
Foto: Ringier
Gjokso iz Istanbula

Nedaleko od njega svoj šator postavile su Gjokso i Barfin, devojke iz Turske koje su prvi put u Srbiji i oduševljene su Novim Sadom.

- Oduševljeni smo prijemom. Svi su jako ljubazni, sve tehnikalije oko ulaska u kamp i preuzimanja karata prošle smo bez ikakvih problema i vidi se da je organizacija na veoma visokom niovu. Prvi put sam u Srbiji i slušala sam lepe priče a prvi utisci su sve to samo potvrdili. Jedva čekamo da počne festival i da osetimo neverovatnu atmosferu o kojoj smo samo slušale i čitale – priča nam Gjokso.

Barfin iz Istanbula
Foto: Ringier
Barfin iz Istanbula

Njena drugarica Barfin kaže da joj se Novi Sad jako dopada, da je izuzetno lep i da su ljudi predusretljivi i spremni da pomognu te da jedva čeka malo više da upozna vojvođansku prestonicu.

- Tek smo stigle u grad i jako je mali u odnosu na Istanbul odakle smo nas dve gde živi oko 13 miliona stanovnika. Drago nam je da smo pobegle iz one gužve i stigli u ovako miran gradić sa tako ludim provodom. Uopšte ne sumnjam da će tako i biti sudeći po hedlajnerima. To je još jedan od razloga zašto smo došli na Exit jer većinu tih izvođača ne možemo videti u Turskoj niti u bližoj okolini. Ovo je ubedljivo najbolji festival koji je avionom veoma blizu Turske a i nije preterano skupo pogotovo ako se organizujete kao mi i odsednete u kampu gde već vidimo da će isto biti dobar provod – ističe Barfin.

Kostas iz Atine
Foto: Ringier
Kostas iz Atine

Sa njom se slaže i Kostas iz Atine koji je prvi put na Exitu i jedva čeka da počne festival i da čuje omiljene gitarske zvuke bendova The Exploited, Sepultura, Nik Kejva i njima sličnih.

- Dugo smo maštali o ovome. Veliko se društvo skupilo i došli smo konačno na Exit o kojem smo puno slušali i čitali i za sada smo oduševljeni. Ljubaznost domaćina nas nije iznenadila jer smo mi vekovni prijateljski narodi tako da problema nikakvih nema ali su nam očekivanja od izvođača velika i nadamo se ludom provodu – priča nam Kostas.

Janis sa Krita
Foto: Ringier
Janis sa Krita

Njegov drugar Janis sa Krita kaže da jedva čeka da počnu svirke te da se nada da će se prvi dobri utisci pri susretu sa Srbijom završiti ludim provodom na festivalu.

- Za sada je sve prevazišlo naša očekivanja. Prijateljski odnos domaćina, ljubaznost, smeštaj… Sve je sjajno. Ostaje još samo izvođači da budu raspoloženi i da dobro odrade koncerte a za publiku se ne brinem. Koliko vidim svi jedva čekaju da počne žurka – kaže uz osmeh Janis.

Exit kamp 2022
Foto: Ringier
Exit kamp 2022

Pored standardne ponude koju čine zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, raznovrsna ponuda hrane i pića, prodavnica sa kamperskom opremom, stanica za punjenje elektronskih uređaja i lokeri za lične stvari, posetiocima kampa ove godine biće dostupne četiri bine i zone unutar kampa, jedinstvena Exit suvenirnica, prostor za sport i rekreaciju i još mnogo toga i to su samo neke stvari zbog kojih je ova „oaza mira i zabave“ omiljeno mesto za hiljade Exitovih posetilaca iz celog sveta.

Exit kamp 2022
Foto: Ringier
Exit kamp 2022

To nam je potvrdila i Branislava Kolarov iz Exit tima koja kaže da je kapacitet kampa skoro popunjen i da i ove godine očekuju veliki broj posetilaca.

- Posetioci su počeli da pristižu u kamp a kao i obično najveće gužve očekujemo sutra kada i počinje festival. Najveći broj posetilaca dolazi nam iz zemalja regiona i ostatka Evrope, među kojima prednjače oni iz Nemačke, Holandije, Velike Britanije, Slovenije, Mađarske, Turske, Hrvatske, ali uz njih se očekuje i veliki broj posetilaca iz drugih gradova Srbije – objašnjava Branislava koja je uputila apel posetiocima da na vreme zamene svoje vaučere za ulaznice kako se ne bi stvarale gužve.

Pročitajte još

Podsetimo, Exit festival će biti održan od 7. do 10. jula, kada na Petrovaradinsku tvrđavu stižu Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, a priključuju im se na stotine drugih.

Exit kamp 2022
Foto: Ringier
Exit kamp 2022