Obradović: Vučićevo ne je jedini mogući odgovor 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Srpski pokret Dveri zahteva hitnu posebnu sednicu novog saziva Narodne skupštine na kojoj bi se raspravljalo o današnjoj rezoluciji Evropskog parlamenta. Naš predlog će biti da Narodna skupština odbaciti ucene koje proističu iz rezolucije EP”, poručuje u izjavi za Danas Boško Obradović, lider Pokreta Dveri, komentarišući rezoluciju Evropskog parlamenta i Vučićev odgovor.

Obradović kaže da ako se aktuelna vlast slaže sa predlogom Dveri, tim bolje.

Na pitanje kako komentariše izjavu pedsednika Srbije Aleksandra Vučića koji kaže da Srbija neće da se uskladi po pitanju sankcija prema Rusiji sa Evropskom unijom, kao i da neće prihvatiti zahtev za međusobno priznanje Srbije i Kosova, lider Dveri odgovara da je to jedini mogući odgovor EP.

“ Vučićevu izjavu da ne prihvata nove ucene iz EU smatram jedinim mogućim odgovorom bilo kog srpskog državnika koji drži do slobode, nezavisnosti i dostojanstva Srbije i njenih građana”, poručuje Obradović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće da se uskladi po pitanju sankcija prema Rusiji sa Evropskom unijom, kao i da neće prihvatiti zahtev za međusobno priznanje Srbije i Kosova.

Upitan o zahtevima EP, Vučić je rekao da je to i nemački kancelar Olaf Šolc uživo tražio, a na pitanje kako će Srbija odgovoriti rekao je: „Lepo, pristojno i učtivo – nećemo, ili još pristojnije – nećemo da razmatramo“. Upitan da li će ići na dijalog sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, Vučić je rekao da hoće, ali je dodao da ga „niko nije ni zvao i ne vidi baš neki smisao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari