Besplatan ulaz na bazene sredom uz đačku knjižicu: Kako da uđu srednjoškolci čije škole izdaju samo svedočanstva? 1foto Miroslav Dragojević

Beogradski Sekretarijat za sport i omladinu saopštio je danas da učenici osnovnih i srednjih škola sredom mogu besplatno da uđu na otvorene bazene uz đačku knjižicu, ali je očigledno prevideo da neke srednje škole đacima ne daju knjižice, već im samo dodeljuju svedočanstva na kraju školske godine.

Na koji način srednjoškolci koji nemaju đačke knjižice mogu da uđu na otvorena kupališta pitali smo juče Sekretarijat za sport i omladinu, ali nam nisu odgovorili.

Na više beogradskih bazena koje smo pozvali priznaju da ovu informaciju nisu znali, a na pitanje kako učenici srednjih škola mogu da uđu na otvorene bazene sredom nisu imali odgovor.

Na bazenu „25. maj“ kažu da je uslov da imaju đačku knjižicu, na Košutnjaku navode „da se zna ko su đaci“ i da im se „progleda kroz prste“ i ako nemaju dokaz da su učenici.

Na Banjici takođe ističu da đake uglavnom puštaju bez ikakvih dokaza, ali su primetili da i stariji pokušavaju da se „provuku“, predstavljajući se kao srednjoškolci.

Savetuju da stariji srednjoškolci ponesu ličnu kartu kao dokaz.

Jedino na „Olimpu“ imaju konkretno rešenje: ko nema đačku knjižicu besplatno na bazen može da uđe uz fotokopiju svedočanstva o završenom razredu.

Program besplatnog korišćenja otvorenih bazena sredom počeo je od danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari