UDUS porodicama poginulih rudara uplatio 8,6 miliona dinara skupljenih na humanitarnom koncertu 1Foto arhiva Ateljea 212

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) uplatilo je 8,6 miliona dinara porodicama osam rudara iz rudnika „Soko“ kod Sokobanje, nastradalih u nesreći koja se dogodila početkom aprila ove godine, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Kako su naveli u sapštenju, UDUS je ranije poradicama, neposredno nakon nesreće uplatio 240.000 dinara iz svog Fonda solidarnosti, dok je novih 8,6 miliona prikupljeno 3. juna, na humanitarnom koncertu „Brod plovi za decu rudara“ u mts Dvorani u Beogradu, kao i dobrovoljnim donacijama.

„Udruženje je juče, 5. jula 2022, porodicama osmorice nastardalih rudara uplatilo sredstva, i to na sledeći način: za dve porodice bez dece uplatili smo po 340.000 din, odnosno ukupno 680.000 dinara. Ostatak od 7.920.000 dinara smo uplatili deci (12), odnosno po detetu 660.000 dinara – četiri porodice sa po dvoje dece, jedna porodica sa troje dece i jedna porodica sa jednim detetom“, stoji u saopštenju.

UDUS se zahvalio svima koji su učestvovali u programu i donacijama i istakli da su uvereni da će sredstva prikupljena u toj akciji pomoći porodicama, naročito deci, pokazati im da nisu sama i doprineti boljim uslovima za njihovo odrastanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari