Najnovije vesti
Slobodno vreme
Kako nas varaju u restoranima: Otkriveno čime se služe srpski ugostitelji, i ljudi su besni!

Kako nas varaju u restoranima: Otkriveno čime se služe srpski ugostitelji, i ljudi su besni!

Ko ume, njemu dva, kaže naša stara narodna, a sudeći po meniju, ume i srpski ugostitelj. Iako je godinama unazad bilo priča o vlasnicima kafana i grilova, kako smanjuju porcije, ili u mleveno meso ubacuju više aditiva i soje, vlasnik jednog lokala, otišao je korak dalje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: shutterstock
.

U jednom restoranu u gradu u unutrašnjosti promenjen je meni u pokušaju da gostima zamažu oči jer su nekoliko puta povećavali cene porcije ćevapa, kao uostalom i svih drugih jela.

Pročitajte još

Tako se sada u ovom restoranu umesto uobičajenih 10 ćevapa, koliko je u porciji, nudi tanjir sa 11 ćevapa. I čovek bi pomislio da je dobio više nego što je inače dobijao i da iako plaća više sitiji će izaći iz restorana. Ispada da je težina porcije ista - 300 grama si dobijao uvek, bilo da jedeš 10 ili 11 ćevapa. Samo su sada ćevapčiči sitniji, piše "Kurir".

Dugo je u ovom restoranu 10 ćevapa koštalo 500 dinara, pa je nekoliko puta u kratkom roku menjana cena, što se da videti i po korektoru kojim su premazivali prethodne. Za kratko vreme je izbila na 630, što je poskupljenje veće od 25 odsto