Užički mališani vraćaju se u sanirani vrtić „Poletarac“ 1Vrtić "Poletarac"/Foto: Grad Užice

Mališani koji su, zbog energetske sanacije vrtića „Poletarac“, boravili u drugim objektima Predškolske ustanove Užice, sutra se vraćaju u svoj vrtić.

„Pored ugradnje gasnog generatora, zamenjena je stolarija, radijatorski ventili, spušteni su plafoni u delu objekta i postavljen je protivpožarni alarm“, objasnila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Sanacijom objekta, kako je rekla, obezbeđeni su bolji uslovi za boravak dece i zaposlenih, a manjom potrošnjom energije vrtić će uštedeti novac.

Ona je navela da će se gradsko rukovodstvo „potruditi da, u narednom perodu, sredstima iz budžeta, dodatno uredi unutrašnjost objekta i kupi novi nameštaj“.

Sanacija tog objekta je, podstila je, deo projekta kojim su obuhvaćene i tri užičke osnovne škole, koji je vredan 1,8 miliona evra, a koji realizuje Vlada Švajcarske, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Užički mališani vraćaju se u sanirani vrtić „Poletarac“ 2
Foto: Grad Užice

Gradonačelnica je rekla da „očekuje da se do kraja ove godine završi prva faza gradnje novog vrtića na Carini“, te da je u planu da se „druga faza završi naredne godine i da za to Grad očekuje značajnu podršku Vlade Srbije“.

Izgradnjom tog vrtića i dogradnjom postojećih obdaništa, istakla je, trebalo bi da se ukinu liste čekanja dece za smeštaj u užičkim obdaništima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari