BRAZILSKA MANEKENKA POGINULA U HARKOVU: Snajperistkinja sa iskustvom iz Iraka stradala u ruskom bombardovanju FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

rat i posledice

BRAZILSKA MANEKENKA POGINULA U HARKOVU: Snajperistkinja sa iskustvom iz Iraka stradala u ruskom bombardovanju FOTO, VIDEO

Planeta -

Brazilska manekenka i snajperistkinja ubijena je u ruskom granatiranju Harkova, samo tri nedelje pošto je stigla u Ukrajinu.

Kako prenose brazilski i britanski mediji, Talito do Vale (39) učestvovala je u humanitarnim misijama širom sveta i ranije se borila protiv ISIS-a u Iraku.

Ubijena je prošle nedelje nakon što je projektil pogodio njen bunker u Harkovu, gradu na severoistoku zemlje koji je bio izložen intenzivnom bombardovanju tokom celog rata.

Studirala je pravo a u mladosti je radila model i glumica. Tabloidi Miror i Dejli mejl navode i da je učestvovala u spašavanju životinja sa nevladinim organizacijama.

Snajpersku obuku je, navodno, prošla kada se pridružila Pešmergama, oružanim vojnim snagama nezavisnog Kurdistanskog regiona Iraka.

Irak, Brazilka
foto: Printscreen/TikTok

Talitin brat Teo Rodrigo Viera opisao ju je kao heroinu čiji je životni poziv bio da spasava druge i učestvuje u humanitarnim misijama. On je rekao da je u Ukrajini bila tek tri nedelje, gde je radila kao spasilac, ali i strelac.

Takođe je, navodno, "čuvala leđa" ukrajinskim snagama od ruskih trupa koje su nadolazile.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track