Nova vest
Košarka

Sreda, 06.07.2022.

08:41

Imali smo Jokića, dobili smo Jovića – i to dvojicu

Muška U17 reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom je završila takmičenje po grupama na Svetskom prvenstvu u Malagi.

Izvor:

Autor:

Imali smo Jokića, dobili smo Jovića – i to dvojicu
Foto: KSS

U poslednjem kolu tim kojo vodi trener Dragoljub Avramović lagano je savladao Kanadu, takmičenje završio na drugom mestu i u osmini finala će igrati sa Dominikanskom Republikom, trećeplasiranim timom B grupe. Taj meč se igra u petak, od 18.30 časova.

Nije preterano reći da je sve na ovom meču bilo gotovo već posle prvih 10 minuta. Naši momci su protiv Kanade nastavili u istom ritmu u kome su odigrali meč protiv Novog Zelanda. Posebno impresivni bili su u odbrani, jer su Kanadu sveli na samo dva poena za skoro sedam minuta igre. Istovremeno, na drugoj strani terena bili su ubojiti, ubacili 21 poen i već je tada pobednik mogao da se nasluti.

Niko nije mogao da očekuje da će do kraja meča naš tim igrati u takvom ritmu. Niti je bilo potrebe za tim. Ali prednost Srbije, pa samim tim ni pobeda, niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Stručni štab naše tima je čestim rotacijama čuvao svežinu tima za eliminacione runde koje predstoje. Samo Danilo Dožić nije igrao, a ostali su ravnomerno podelili teret.

Najefikasniji je bio briljantni Filip Jović sa 20 poena, imao je i 9 skokova, četiri ukradene i tri asistencije. Pored toga i nekoliko poteza koji su obeležili ovaj susret, te se sa pravom možemo nadati da ćemo u njemu dobiti velikog asa sličnog ili identičnog prezimena kao neko od naših košarkaša koji su već u NBA ligi.

Po 12 su ubacili Ognjen Stankvoić i Mitar Bošnjaković koji je imao i 10 skokova, a dvocifren je bio još Asim Đulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve