Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 6. 7. 2022.

| Politika

Iz Dveri pozivaju Gradsko veće da ne odobri poskupljenje parkinga u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Parking vrtica Bambi, foto jv ljubica jocic
Najavljeno poskupljenje smatraju neopravdanim; ilustracija; foto: JV / Ljubica Jocić

Poskupljenje parkiranja u Nišu iz gradskog ogranka Dveri smatraju neopravdanim i pitaju da li iz JKP Parking servis traže to zbog plaćanja naknade za korišćenje gradskog zemljišta. Kažu da to preduzeće selektivno, neosnovano i brutalno podiže automobile sa javnih površina i pozivaju Gradsko veće da ne odobri njihovu odluku o poskupljenju.

Tamara Todorović iz Saveta za privredu, finansije i bankarstvo Pokreta Dveri ne vidi razloge da parking u Nišu poskupi. Smeće, kaže, ne čiste, a kao primer navodi parking iza glavne autobuske stanice. Dodaje da ni boja nije mnogo poskupela i da su je kupovali na nameštenim tenderima.

Nisu porasle ni plate partijskoj vojsci zaposlenoj u ovom javnom komunalnom preduzeću. Mora da je taksa? Ako nije, pitamo zbog čega za "okupaciju" i naplatu javnog prostora Parking servis ne plaća Gradu taksu za koršćenje prostora koji svima nama pripada - navodi ona.

Smatra da je Parking servis prisvojio javne površine uprkos otporu građana i da nastavlja da naplaćuje prostore ispred zgrada, škola i u parkovima. To vidi kao oduzimanje prostora za bezbedno kretanje deci, roditeljima i starijima.

Dveri Niš pitaju gradonačelnicu koja reče jednom da se “ona za sve pita” i pitamo i članove Gradskog veća - da li Parking servis plaća naknadu za zauzimanje gradskog zemljišta po Zakonu o taksama za korišćenje javnih dobara - piše u saopštenju Dveri.

Iz tog Pokreta kažu i da poskupljenje goriva ne utiče samo na Parking servis, već i na Nišlije, kojima plate nisu porasle.

Izgleda da povećanjem cena usluga Parking servisa plaćamo dolazak na posao zaposlenih čelnika ovog preduzeća, i "uslugu" odvoženja vašeg vozila na ozloglašeni Kvantaš - zaključuju iz Dveri.

Imaju zamerke i na račun broja podzemnih garaža koje su izgrađene i ukazuju da je u prvom kvartalu ove godine Parking servis realizovao zavidan procenat godišnjeg plana

Preduzeće posluje nesmetano, besprekornog je bilansa, bez javnosti poznatih dodatnih troškova. Kako i ne bi kad svaka niška porodica i većina Nišlija na mesečnom nivou plate parking karte i kazne u visini rate za manji stambeni kredit - poručuje Todorović.

Podsetimo, umesto 50 dinara, parkiranje u Nišu u prvoj zoni za jedan sat koštaće 60 dinara, dok će građani drugi sat plaćati 180 dinara. Povećane će biti i cene za drugu i ekstra zonu. Gradsko veće treba da odobri tu odluku, pa bi ona važila od 1. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Persa

    15:58 // 8. 7. 2022.

    Kompletno ludsdrzava, svakog dana se menjaju Ene,plate odavostojea narod je svesiromasimi Nemasta da jede a kamolidaseeci. A rukovodeća garizuraunisukradeikrsdei otima.Turci su bili zlato za ove!

  • Torpedo

    19:12 // 6. 7. 2022.

    Dzabe pisete i negodujete, za sve se pita - Zemunac ! Ovi ovde su marionete, koje slusaju i primaju platu !

  • Gaga

    18:28 // 6. 7. 2022.

    Umesto da povecavaju cene,neka povecavaju broj parking mesta,podzemnih I etaznih garaza...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: