SUNCE PEČE, 38 STEPENI, A U VODI NIKOG NEMA! Turisti u Hurgadi ne ulaze u more: Ajkula ubica je još u zalivu, niko je ne lovi?!
Foto: Ps Yt

izveštaj sa lica mesta

SUNCE PEČE, 38 STEPENI, A U VODI NIKOG NEMA! Turisti u Hurgadi ne ulaze u more: Ajkula ubica je još u zalivu, niko je ne lovi?!

Planeta -

U sunčanom raju Sal Hašišu u Egiptu, temperatura vazduha je 38 stepeni, more je modro i plavo, ali u vodi gotovo da nema žive duše jer su turisti u strahu.

Proteklog vikenda, dve turistkinje napala je i ubila ajkula na obali Crvenog mora, oko 25 kilometara od popularnog letovališta Hurgada.

Stručnjaci veruju da je u pitanju okeanska beloperka. Zašto se ajkula toliko približila obali nije jasno, neki spekulišu da je razlog tome možda brod koji je pre nekoliko nedelja potonuo kod obale Sudana a koji je prevozio ovce koje su se podavile.

Vlasti su iz predostrožnosti zatvorili delove plaže ali su oni od juče, piše Bild, ponovo otvoreni.

No, opuštena atmosfera se nije vratila. Nemački magazin Bild obišao je obalu i razgovarao sa turistima od kojih su se retki usudili da uđu u vodu.

Stanovnik Minhena je želeo da ostane anoniman a koji je trenutno je na odmoru u Sal Hašišu i ovako opisuje situaciju: "Naravno da je raspoloženje splasnulo, imam utisak i da su brojni ljudi otišli. Neki odlaze i do Hurgade da bi se tamo kupali".

"Ajkula je verovatno još uvek u zalivu i ne hvataju je. Egipćani je traže uz pomoć ronilaca a verovatno i podmornica. Ali to je igla u plastu sena. I ne razumemo da oni nemaju odgovarajuću tehnologiju da ga pronađu. Jer su sigurni da je ajkula još uvek u zalivu”, dodao je on.

Turisti koji na nemačkim aerodromima čekaju svoje letove za Egipat stižu, piše Bild, sa pomešanim osećanjima. Većina ipak namrava da u vodu ulazi uz povećanu dozu opreza.

Kurir.rs/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track