Sreda pred Novosađanima: Temperatura napokon ispod 30 stepeni, Šostakovič i Betoven u Galeriji

Sredina nedelje se bliži, a donosi nam, između ostalog, i malo prijatnije temperature.
Sreda pred Novosađanima: Temperatura napokon ispod 30 stepeni, Šostakovič i Betoven u Galeriji
Foto: 021.rs

Ako ste među onima koji nisu ljubitelji 30+ temperatura, dan pred nama će vas obradovati.

Naravno, tu su uvek najavljena i nenajavljena isključenja struje i vode, koja mogu da pokvare ovaj dašak svežine, ako ga tako možemo nazvati.

Ima i poneko zanimljivo dešavanje za one koji vole da im dan bude isplaniran, a tu je uvek i opcija posete Štrandu ako vam treba dodatno rashlađenje.
 
Za sve dobre i loše stvari koje su pred Novosađanima, važno je pripremiti se, ali zato smo mi tu.
 
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti sunčana, ali malo svežija.
 
Minimalna temperatura biće 18, a najviša dnevna 29 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, pre podne povremeno i jak, severozapadni. 
 
Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Kaća u sredu neće imati vode zbog radova. U Kaću će bez vode od 8 do 14 časova biti naselje Vinogradi, dok će u Novom Sadu od 8 do 17h u istoj situaciji biti ulice Laze Lazarevića i Sime Matavulja. U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Bez struje od 8 do 11 časova biće ulice Podunavska, Nova 1, Nova 34 i Nova 35 u Novom Sadu, dok će u Petrovaradinu bez električne energije u 7h ostati naselje Sadovi. U ovo naselje struja se vraća u 10 časova. 
 
Roditelji budućih srednjoškolaca - u toku je izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete. Pregledi se rade u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti na Limanu, na Bulvaru cara Lazara 77, na II spratu (javiti se u sobe 244 i 245). Pregledi se zakazuju, a potrebno je doći lično na info pult objekta na Limanu od sedam do 13:30 časova radi dobijanja termina pregleda. 
 
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao je davaoce A krvne grupe da doniraju krv zbog povećanih potreba. 
 
Krv možete dati svakog radnog dana u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine od 7 do 19 časova i na terenima koji se organizuju u saradnji sa lokalnim Crvenim krstom u najavljenim terminima.
Gde ići?
 
Književni klabing na temu dela "Devojka sa pomorandžama" održava se u Crnoj kući od 18 časova. 
 
Dvočasovna radionica slikanja za amatere "Slikaj i cirkaj" održava se u Biciklani. Broj mesta je ograničen, a početak je u 18 časova. 
 
Od 19 časova u Limanskom parku biće organizovano javno vođenje kroz izložbu Zamišljene granice. O postavci i radovima će pričati kustoski tim KURS (Miloš Miletić i Mirjana Radovanović), umetnica Nataša Prljević i umetnički duo Rena Redle i Vladan Jeremić. Publika će moću da se upozna sa konceptom izložbe i razgovara sa prisutnim umetnicama i umetnicima na platou.
 
Promocija knjige "Manifest komunističke partije" održava se u 19h u Crnoj kući. 
 
Za sve fanove veštičarenja i čarobnjaštva, kviz na temu "Harry Potter" serijala održaće se u u Radio kafeu sa početkom u 19.30h.
 
Specijal "Stari dečak" Radomira Nestorovića počinje u 20 časova, a biće predstavljen u Domu kulture. 
 
Neo ansambl izvodi Betovena i Šostakovića od 20h u Galeriji matice Srpske. 
 
U okviru Francuskog bioskopa na otvorenom, ispred Kulturne stanice "Svilara" biće prikazan film "Doušnik" u režiji Žan-Pjer Melvila, a sa Žan-Pol Belmondom u glavnoj ulozi. Projekcija je zakazana za 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti