Amerika i ubistvo Džejlanda Vokera: "Dosta smo umirali na ovakav način"

Afroamerikanca Džejlanda Vokera ubila je policija u američkoj državi Ohajo pošto su ga zaustavili u ritinskoj saobraćajnoj kontroli.

BBC

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

16:27

Default images

Policijska uprava grada Akrona, u američkoj državi Ohajo, objavila je snimak potere na kojem se vidi da je na ubijenog Afroamerikanca Džejlanda Vokera ispaljeno 60 hitaca.

Policija je 27. juna, pola sata posle ponoći, zaustavila automobil Džejlenda Vokera.

Trebalo je da to bude rutinska saobraćajna kontrola.

Policija je saopštila da veruje da je Voker prvi pucao iz automobila u kome je pronađen pištolj. Na snimku se vidi da je nenaoružan izašao iz vozila.

"U njega je pucano više puta nego što mogu da izbrojim. To je zabrinjavajuće. dosta smo umirali na ovakav način", rekla je advokatica porodice Voker Elizabet Pejdž Vajt.

Pošto je policija objavila snimak, stanovnici Akrona izašli su na ulice u znak protesta. Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: