Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Helikopterski servis Srpske na raspolaganju građanima: Pacijent iz Trebinja transportovan u UKC

Helikopterski servis Srpske na raspolaganju građanima: Pacijent iz Trebinja transportovan u UKC

Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je danas iz Bolnice Trebinje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC) u Banjaluci osobu K.P. (78) koje je imalo akutni infarkt srca, radi nastavka lečenja, dalje dijagnostike i koronografije, izjavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

- Pacijenta smo transportovali rano jutros radi nastavka lečenja. Uz uspešnu koordinaciju svih subjekata koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta po ranije uspostavljenom sistemu, Helikopterski servis sa članovima službe vazdušno-medicinskog transporta ponosni su na do sada postignute rezultate - rekao je Kusturić, prenosi Srpskainfo.

Pročitajte još

On je istakao da je Helikopterski servis Republike Srpske na raspolaganju građanima za sve hitne situacije i spreman je za poletanje u najkraćem roku.

– U stalnoj smo pripravnosti i kada je reč o gašenju požara bilo gde na ovim prostorima. Tako smo radili i prethodnih godina – rekao je Kusturić i naveo da je u ovoj godini Helikopterski servis izvršio 35 vazdušno-medicinskih transporta.