Novi sudija će odlučivati o tužbi suvlasnice Galensa protiv aktivistkinje

O tužbi suvlasnice Galensa Sanje Petrić protiv novosadske aktivistkinje Dragane Arsić odlučivaće novi sudija.
Novi sudija će odlučivati o tužbi suvlasnice Galensa protiv aktivistkinje
Foto: 021.rs

Nakon što je juče objavljeno da se suđenje neće održati zbog zahteva postupajuće sudije da joj prestane funkcija, za ovaj predmet je dodeljen novi sudija, navela je za 021.rs aktivistkinja Dragana Arsić.

Podsetimo, prethodno ročište je odloženo jer, kako su poručili u Osnovnom sudu za 021.rs, sudnica nije bila dovoljno velika. Sa istog ročišta su udaljeni novinari i građani bez valjanog objašnjenja, uključujući i novinarku 021.rs. 

Ona je legitimisana i udaljena iz zgrade suda, a zbog ovakvog ponašanja zaposlenih u sudu reagovali su UNS i NUNS.
 
Ovo je jedna od ukupno pet privatnih tužbi koje su Petrići podneli protiv aktivistkinje Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" Dragane Arsić, ovog pokreta i udruženja građana "Fruškać". Još jedan postupak je u toku i to onaj koji je pokrenuo vlasnik Galensa Nebojša Petrić, koji je u svom iskazu poručio da se zbog aktivnosti aktivista na Fruškoj gori plaši za svoju bezbednost, te da "trpi i otežano poslovanje svojih kompanija".
Advokat odbrane Mihailo Pavlović smatra da je reč o klasičnim SLAPP tužbama kojima uticajni pojedinci, u nameri da se odbrane od pritisaka, zatrpavaju one koji ukazuju na sumnje u njihovu zakonitost poslovanja. 
 
Petrić traži 800.000 dinara naknade, između ostalog i za pretrpljenu duševnu bol.
 
NAPOMENA: Tekst je izmenjen 6. jula, nakon što je Osnovni sud u Novom Sadu demantovao informaciju da će se glavni pretres održati 7. jula. Kako su naveli, nova postupajuća sudija novi glavni pretres će zakazati naknadno, o čemu će javnost biti obaveštena. Portal 021.rs se izvinjava svojim čitaocima i sudu zbog prenesene netačne informacije.
  • mile

    05.07.2022 13:29
    Od kada Sanje Petrić ima srpsko drzavljanstvo??Ako je ona suvlasnik dali ce se ikada saznati ko je vlasnik?
  • Aktivista sa Futoške

    05.07.2022 13:18
    Poštovanje i divljenje!
    Gospođo Arsić, kristalno je jasno svakom normalnom čoveku šta se dešava.
    Imate punu podršku!
  • Nepoznata

    05.07.2022 13:07
    Ccc
    Verovatno su novom sudiji obećali stan i posto stari sudija vec ima..Kakva smo mi debilana...strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti