Društvo

Bazen za dvorište i klima spas za građane Srpske od vrućine

Bazen za dvorište i klima spas za građane Srpske od vrućine
Foto: Velibor Tripić | Bazen za dvorište i klima spas za građane Srpske od vrućine

BANJALUKA - Spas od vrelih dana mnogi građani Srpske potražili su kupujući klima-uređaje i porodične bazene za dvorište, jer, kako kažu, ove tople dane je teško zamisliti bez njih.

Naime, kako ističu prodavci, kupci ovih dana intenzivno dolaze po bazene, a ne manjka ni potražnje za klima-uređajima, koji su posljednjih mjesec dana sve više traženi.

Da je povećana potražnja za bazenima i uređajima za rashlađivanje potvrdili su nam iz "Centruma".

"Povećana je potražnja, ali najviše ima potražnje za klima-uređajima. Cijene su dosta veće u odnosu ne prethodnu godinu, odnosno poskupljenje je od 20 do 50 odsto", navode iz "Centruma" za "Nezavisne novine".

Da zadovoljno trljaju ruke jer prodaju sve više bazena, za "Nezavisne novine" potvrđuju iz FIS-a.

"U odnosu na klima-uređaje kod nas se više prodaju bazeni, a cijene su nešto veće u odnosu na prethodnu godinu", navode iz FIS-a.

Da je sve više potražnje za bazenima, ali i ljetnim asortimanom uopšte, potvrdili su za "Nezavisne novine" i iz "Tropika".

"S obzirom na to da mi imamo aktuelan akcijski katalog artikala za ljeto, traženi su bazeni različitih dimenzija i propratni artikli koji idu uz bazene", navode iz "Tropika".

Kako dodaju, prodaja je povećana u odnosu na prethodnu godinu.

"Imali smo promjene u cijenama, neki prizvodi su skuplji zbog veće nabavne cijene, dok imamo i pojedine artikle gdje su cijene manje. Svakako je među cijenama napravljen balanas", kazali su iz "Tropika".

Kako su za "Nezavisne" kazali iz "Omega shop Banjaluka 3", potražnja za klima-uređajima je veća nego inače.

"Od kako su krenuli ovi vreli dani, bilježimo veću potražnju za klima-uređajima u odnosu na par mjeseci prije", kazali su nam iz ove firme.

Dodaju da je razlika u cijeni u odnosu na prethodnu godinu.

"Cijene se jesu promijenile. Kada se vratimo na isti period prethodne godine, cijena je sigurno veća za 20 odsto", navode iz ove firme.

Marija K. iz Banjaluke je za "Nezavisne novine" navela da se ove godine odlučila kupiti klima-uređaj, jer su ljeta zbog visokih temperatura postala neizdrživa bez ovakvog načina rashlađivanja.

"Prije nekoliko godina sam kupila bazen, a ove godine sam morala da kupim i klima-uređaj, jer je bez njega postalo neizdrživo provoditi vrijeme u kući, posebno kada kuvate", kazala je ova Banjalučanka, navodeći da je klima-uređaj platila 930 KM, plus troškovi ugradnje.

"Cijene klima, kao i svega drugog, su porasle, ali me je iznenadio enormni rast cijene ugradnje, koju sam, da bih dobila garanciju na proizvod, morala platiti 270 KM", kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije