05. jul  2022. 04.30  →  21.11 | Izvor: Tanjug

Đoković od 0:2 do 3:2 protiv Sinera i polufinala Vimbldona

LONDON -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas posle fantastičnog preokreta savladao mladog Italijana Janika Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

djokovic55

Đoković je sjajno počeo meč i poveo 4:1, ali je Italijan uspeo da vrati brejk za 4:4, a potom napravi još jedan za 7:5 i vođstvo.

U drugom setu Siner je zaigrao još bolje, napravio dva brejka i sa 6:2 poveo sa 2:0.

Ipak, Đoković se "trgnuo" u trećem setu i posle novih propuštenih prilika konačno napravio brejk za 3:1, a zatim uprkos još nekim propuštenim brejk loptama smanjio u setovima 6:3.

Na krilima osvojenog seta Đoković je sjajno otvorio četvrti, poveo 4:0, a zatim rutinski došao do izjednačenja.

U odlučujućem petom setu srpski teniser opet je Đoković brzo došao do brejka, za 2:1, potom još jednog za 5:2 i potom je upisao 10. trijumf na Vimbldonu u pet setova, nakon što je gubio 2:0.

Đoković se 11. put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona, gde će mu rival biti Britanac Kameron Nori koji je danas savladao Belgijanca Davida Gofana 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Đoković: U svlačionici sam porazgovarao sa sobom

Janik je bio mnogo bolji u prva dva seta, posle toga sam otišao u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u ogledalu. Stvarno jesam, ponekad je u takvim okolnostima dobro napraviti pauzu, rekao je Đoković posle fantastičnog preokreta protiv Sinera.

"Na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo samopuzdanja. Video sam da je počeo da sumnja, slabije se kretao. Mislim da mi je i iskustvo donelo prevagu", rekao je Đoković.

Kako je rekao, uprkos tome što igra tenis na visokom nivou skoro 20 godina prolazi kroz iste momente sumnje.

"Unutrašnja borba je najveća koju morate da obavite. Kada sam nju dobio, onda i druge stvari idu u tvoju korist. Verovao sam da mogu da preokrenem, radio sam to i ranije. Možda je iskustvo, možda je odlazak u svlačionicu ili sve to zajedno", dodao je Đoković, koji pet godina ne zna za poraz na Vimbldonu i sada ga još dve pobede dele od sedme titule.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 46,8 miliona evra.

Tagovi
Srodne vesti