Najnovije vesti
Vesti Hronika
UHAPŠENO 8 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE U MITROVICI I PRIŠTINI Počinili više krivičnih dela, jedan poznat sa poternice

UHAPŠENO 8 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE U MITROVICI I PRIŠTINI Počinili više krivičnih dela, jedan poznat sa poternice

Višednevnu akciju hapšenja zbog sumnje na organizovani kriminal, sprovela je Kosovska policija u južnom delu Mitrovice i Prištini.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kosovo i Metohija kosovska policija Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Kosovo i Metohija kosovska policija

Uhapšeno je ukupno osam osoba, kojima se na teret stavlja više krivičnih dela: "učešće ili organizovanje kriminalne grupe","stvaranje opšte opasnosti", "podmetanje požara" i "prinuda", prenosi Kossev.

Blic preporučuje

Zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe počinili više krivičnih dela uhapšeni su: A. P. (23), K. K. (24), F. C. (19), A. M. (27), G. I. (24), D. R. (18), E. C. (29) i L. B. (22), svi albanske nacionalnosti.

Kosovska policija, kako se u saopštenju navodi, sumnja da su uhapšeni najpre "molotovljevim koktelom" izazvali požar u jednom lokalu u Prištini pričinivši materijalnu štetu, te da su dva dana kasnije u blizini istog lokala bacili ručnu bombu koja je oštetila tri parkirana automobila.

Kriminalna grupa se tereti i za dva dela počinjena u južnom delu Mitrovice, kada su bačene ručne bombe od kojih prva nije eksplodirala, a druga je pričinila materijalnu štetu.

Policija je operativnim radnjama koje su trajale od 20. juna do 3. jula pored hapšenja osam osoba, kao materijalni dokaz zaplenila i osam mobilnih telefona, automobil, 6,7 grama marihuane i druge dokaze koji nisu precizirani u saopštenju.

Uhapšenima je prvobitno bila određena mera zadržavanja koja je potom odlukom tužioca produžena na 30 dana.

Jedna od uhapšenih osoba, prethodno se već nalazila na poternici, navodi KP.