"Ne pristajemo na revizionizam i otimanje istorije, ne pristajemo na odustajanje od evropskog puta" 1Foto: Antena M

Ispred zgrade Vlade Crne Gore počelo je okupljanje građana koji protestuju najavi premijera Dritana Abazovića da će se Vlada u četvrtak izjasniti o tekstu temeljnog ugovora sa SPC prenose crnogorski mediji.

“Zbog naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ne pristajemo na revizionizam i otimanje istorije! Ne pristajemo na odustajanje od evropskog puta i evropske budućnosti Crne Gore”, poručuju sa protesta.

Na protestu okupljeni imaju poruku za premijera Vlade: “Abazoviću, zakonom si nam uzeo crkve, a sad temeljnim ugovorom hoćeš da nam uzmeš postojanje i dušu”.

Na protestu su i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović, kao i portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

Među okupljenima na protestu istakao se transparent “Ovo mi je ‘deda’, pošto ste ga prodali”.

Prisutnima se prvi obratio građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković koji je podsetio da ovo je treći skup koji organizuju.

“Temeljnim ugovorom se poništava naša prošlost i naša budućnost. Naša poruka je jasna: ovakav tekst tzv. Temeljnog ugovora je štetan po sve građane i građanke Crne Gore. Neka se zavjiore sve naše zastave i pozdravimo himnu naše domovine”, istakao je Zeković.

Danas je, podseća Zeković, i Dan borca.

Okupljeni skandiraju “Izdaja, izdaja”, sa razglasa se čuju patriotske pesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari