Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
"PRETRČALA" BETOVENOV MARATON U 92. GODINI Novosađanka pobedila u trci sa Drugim svetskim ratom, devedesetim, pa i koronom, ali ova trka joj je bila "ODA RADOSTI" (VIDEO)

"PRETRČALA" BETOVENOV MARATON U 92. GODINI Novosađanka pobedila u trci sa Drugim svetskim ratom, devedesetim, pa i koronom, ali ova trka joj je bila "ODA RADOSTI" (VIDEO)

Izvođenje devet Betovenovih simfonija u Novom Sadu bio je događaj koji je privukao veliku pažnju. Među onima koji su prošli kroz čitav maraton bila je i 92 godine stara Novosađanka Mirjana Mihalek.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mirjana Mihalek Foto: Youtube/Novi Sad 2022 / screenshot
Mirjana Mihalek

Muzička pedagoškinja u penziji kaže da je bez problema proputovala kroz svih devet Betovenovih simfonija.

Blic preporučuje

Ova Novosađanka je prošla kroz mnogo toga u života. Preživela je drugi svetski rat, živela u post-ratnom periodu, pregurala devedesete i onda je, konačno, u 90. godini života pobedila i koronu.

- Znala sam šta je svet, videla sam kakve grozote se dešavaju. Ta 'Oda radosti' je nešto što ti daje malo optimizma i vere da može da bude i lepo na ovom svetu, da nisu jedino nesreća i rat sadržaj naših života, nego da može da bude i nešto lepo. 'Oda radosti' je baš odraz toga - želje za lepim - ispričala je Mirjana.

Kako je navela, za nju je Betovenov maraton, organizovan u okviru Evropske prestonice kulture, predstavljao je pravu poslasticu i zadovoljstvo.

- To je dokaz da Novi Sad zaslužuje da ima ovakav program. Novi Sad je uvek imao i orkestre i umetnike koji će izvoditi, ali je ovo bilo nešto sasvim posebno. Za mene je izuzetan događaj da ih ja sada sve mogu čuti, istog dana, tu nije bilo pitanja da li će biti zamora, kakav zamor, to je samo lep doživljaj bio - ispričala je Novosađanka, a prenosi 021.