Aktuelno

Vladn Sibinović: Klikeri
04.07.2022. - 16.07.2022.

Vladn Sibinović: Klikeri


Izložba „Klikeri“ umetnika VladanaSibinovića biće otvorena u ponedeljak, 4. jula sa početkom u 20 sati uizložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 

Posetiociće imati priliku da vide slike, printove i zidnu instalaciju instpirisanupitanjima o dosezanju sreće.
„Klikeri” su četvrta po redu izložba kustoskogprojekta “Perspektiva 22” koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanini deo je godišnjeg izložbenog programa galerije Štab. Umetnici koji izlažu uokviru projekta su prepoznati kao osveženje savremene likovne scene, a povezujeih reprezentovanje kvaliteta i inovativnosti čime zaobilaze sličnost i prosečnostkako likovnim izrazom, tako i konceptom koji obrađuju. Projekat obuhvata domaće i regionalne umetnike čime se doprinosi umrežavanju, razmeni sadržaja I iskustavaI otvorenosti koju pruža savremena umetničko-galerijska praksa.


„Fenomen sreće i traganje za njom kroz fizičko i duhovno putovanje, ključna je okosnica koja objedinjuje najnoviju seriju radova „Klikeri“ i predstavlja logičan nastavak serije radova „Helpful Things“. Svaki rad predstavlja intimnu belešku proživljenog duhovnog iskustva koje je doprinelo spiritualnom razvojuautora i oplemenilo ga iskustveno, tako da ga je prepoznao kao duhovnu vrednost i sećanje koje zahteva baštinjenje, lakim i čistim vizuelnim zapisom.Usko povezan sa fenomenom sreće prisutan je repetativni motiv igre koja je na većini radova simbolično predstavljena klikerima. Oni su simbol sreće i bezbrižnosti kakvu smo osećali u detinjstvu. Kroz igru smo učili i razvijali sopstvo. Ona je bila jedina konstanta u našoj prvoj spoznaji sveta i nas samih“.kaže Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti.
Ana K. dodaje da je - Glavnakarakteristika Vladanovog vizuelnog izraza je preciznost i pročišćenost,harmonično slaganje svega nekoliko boja koje pružaju izuzetan mir i sklad kakavprija oku i uspostavlja potpunu ravnotežu kompozicije. Sama tehnika slikanja iupotreba posebnih četkica od prirodne dlake ali i pojedini motivi poput - Koiribe, Taiyaki poslastice, posude za sake, Fudži planine... ukazuju na izuzetnobogato nasleđe japanske kulture koje autor neguje.

Vladan Sibinović je vizuelni umetnik, čiji se kreativni opus manifestuje u sferama slikarstva i fotografije. Rođenje u Beogradu gde završava master studije na Fakultetu likovnih umetnosti, kaonajbolji diplomirani student za 2011. godinu.U toku studija dobija stipendijuSummer Academy Traunkirchen i priliku da sarađuje sa umetnicima kao štosuArnulf Rainer, Eva and Adele, and Xenia Hausner. Nakon završenog fakultetauzima udela u raznimprojektima kroz umetničke rezidencije: Glo' Art u Belgiji,International Summer Academy of Fine Arts uSalzburgu (pod mentorstvom umetnikaImran Qureshi), Chinatown Soup u Njujorku i KC Grad u Beogradu.Imao je petsamostalnih i učestvovao u velikom broju grupnih izložbi širom Evrope iAmerike. Vladan trenutno živi i radi kao nezavisni umetnik na relaciji Beograd- Njujork.

Izložbu „Klikeri“organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijat dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

objavljeno04.07.2022.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.