Zajon Vilijamson potpisao novi ugovor sa Pelikansima 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW SHUTTERSTOCK OUT

Zajon Vilijamson postigao je dogovor sa Nju Orleans Pelikansima o petogodišnjem ugovoru koji će biti težak do 231 miliona dolara, navodi ESPN.

Osnovica ugovora je 193 miliona, ali bi, u zavisnosti od ciljeva koje igrač postigne, mogla porasti na 231 milion dolara.

Iako je bio broj jedan na draftu 2019. i senzacija u američkoj košarci još od studentskih dana, Vilijamson je imao mnogo problema sa povredama koje su delimično zasenile njegove partije u NBA.

U svojoj ruki sezoni postizao je u proseku 22,5 poena, 6,3 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici, ali je odigrao samo 24 utakmice ukupno.

U drugoj godini u NBA, Vilijamson je izabran za Ol star igrača i prosečno je beležio 27 poena, 7,2 skoka i 3,7 asistencija po utakmici, a nastupio je u 61 meču u sezoni.

Međutim, Vilijamson nije odigrao nijednu utakmicu u sezoni 2021-2022 zbog problema sa stopalima i usred glasina o njegovoj prekomernoj težini i mogućem odlasku iz Pelikansa.

Bez obzira na Vilijamsonovu složenu situaciju, franšiza iz Nju Orleansa bila je jedno od najvećih otkrića prošle sezone kvalifikovanjem za plej-of nakon što su pobedili Los Anđeles Kliperse u plej-inu.

U prvom kolu plej ofa nisi mogli da spreče poraz od Finiks Sansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari