"Boni" se transformisala

Tropska oluja Boni pretvorila se u uragan prve kategorije kod jugozapadne obale Meksika u nedelju uveče.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

08:46

Ilustracija: Shutterstock/javarman

Vetrovi su dostizali brzinu od 130 kilometara na čas, sa povremenim jačim naletima, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Boni je kao tropska oluja u petak uveče pogodio granicu Nikaragve i Kostarike i doneo obilne padavine u tom pojasu, pre nego što je prešao na Pacifik u subotu, preneo je Rojters.

Nešto južnije, u Salvadoru, vlasti su potvrdile da je jedna osoba izgubila život zbog obilnih padavina, dok je predsednik države Najib Bukele naveo na Tviteru da bi danas moglo da dođe do obustave nastave širom zemlje.

Uragan bi večeras mogao da pređe u kategoriju dva, sa vetrovima do 180 kilometara na čas, kako se kreće paralelno sa obalom, pre nego što se udalji od Meksika u sredu, prognozira meksička državna meteorološka služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: