Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
"Nož i melem" premijerno u Pozorištu mladih

"Nož i melem" premijerno u Pozorištu mladih

U Velikoj sali Pozorišta mladih večeras u 20.22 časova premijerno će biti izvedena predstava "Nož i melem", rađena po motivima pripovetki Danila Kiša "Jurij Golec" i "Apatrid" iz zbirke "Lauta i ožiljci". Predstavu je postavila na scenu francuska rediteljka En Berelovič (Anne Berelowitch), poznata po režiji "Građanina plemića" 2019. godine u pomenutom novosadskom teatru.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pozorište mladih Foto: Pozoriste mladih / Ustupljene fotografije
Pozorište mladih

Glumci u predstavi su Ana Blagojević (Francuska), Nikola Krminac (Francuska) i Danilo Milovanović, scenski pokret uradila je koreografkinja Ista Stepanov, kostim i scenografiju Nataša Đukić, kompozitor je Filip Gotovac, pijanistkinja Aleksandra Lazin, dizajnerka svetla Irena Savičić, a za video dizaj je zadužen Darko Maletin.

Predstava "Nož i melem" nastala je u saradnji umetničkog udruženja Artfrakcija, francuskog Theatre de la Jeunesse iz Pariza, udruženja Instant Mix iz Pariza, kao i K2 Teatra iz Budimpešte. Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Evropske prestonice kulture - programski luk Tvrđava mira, Francuskog instituta, Pozorišta mladih i Opštine Inđija.