Najnoviji izveštaj obaveštajaca: Ovo je sledeći cilj Rusije

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviji izvještaj svojih vojnih obaveštajaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

08:14

Najnoviji izveštaj obaveštajaca: Ovo je sledeći cilj Rusije
EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

U tom izveštaju se navodi da će sad, kad su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska, poslednjeg većeg grada u regionu Lugansk koji je bio pod kontrolom Kijeva, "gotovo sigurno" prebaciti na pokušaj osvajanja regiona Donjeck, jer je veliki deo tog regiona i dalje pod kontrolom ukrajinskih snaga.

"Borba za Donbas, region u kojoj su Donjeck i Lugansk, bila je teška i iscrpljujuća te je vrlo verovatno da će tako ostati i u narednim sedmicama", navodi se u izveštaju britanskih obaveštajaca.

Takođe, ističe se i da ruska invazija i dalje ima "razarajuč učinak" na ukrajinski poljoprivredni sektor pa je pruzrokovala značajne poremećaje u lancu snabdevanja žitaricama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: