Da sam znala ne bih pristala: Glumica otvoreno o ulozi koja joj je obeležila karijeru

Erotska ljubavna drama "50 nijansi sive" koja se prvi put pojavila 2015. godine, odmah je postigla vrtoglavu popularnost. Džejmi Dornan i Dakota Džonson postali su jedan od omiljenih glumačkih parova. Međutim, da stvari na snimanju nisu išle tako sjajno i bajno, potvrdila je i glumica.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

08:46

Da sam znala ne bih pristala: Glumica otvoreno o ulozi koja joj je obeležila karijeru
Foto: Profimedia

Dakota, koja je u filmu glumila Anastasiju Stil, istakla je da joj je gledanje filma ponekad bilo neprijatno iskustvo, ali da je njegovo snimanje bilo daleko "gore."

"Bila sam mlada. Imala sam 23 godine. Tako da je bilo zastrašujuće. Prijavila sam se da radim sasvim drugačiju verziju filma od one koju smo na kraju snimali. Jednostavno je postalo ludo. Bilo je mnogo nesuglasica", priznala je Dakota.

Ona je otkrila da nikada nije mogla otvoreno da govori o svojim pravim osećanjima u vezi sa filmom, jer je želela da ga predstavi publici u najboljem svetlu.

Dakota Džonson o novim golim scenama u filmu: "Nekih dana nisam želela da se skinem"

"Ponosna sam na ono što smo na kraju napravili i sve je ispalo kako je trebalo, ali bilo je nezgodno", rekla je.

Dakota je otkrila da je reditelj nad glumcima svakoga dana vršio "ogromnu kreativnu kontrolu", zahtevajući da se događaju određene stvari.

"Postojali su delovi knjige koji jednostavno ne bi funkcionisali u filmu, poput unutrašnjih monologa koji su ponekad bili neverovatno vulgarni. Bilo bi degutantno izgovarati ih naglas. Vodili smo stalne bitke", rekla je.

Ipak, nakon što je rediteljka Sem Tejlor Džonson napustila franšizu posle prvog filma, reditelj Džejms Foli je doneo "drugačiju energiju" u sledeća dva nastavka.

Zvezda filma "Pedeset nijansi sive": "Verovatno ću ceo život morati na terapije"

Dakota se osvrnula i na glasine da su se Džejmi i ona sukobili iza kulisa, insistirajući da to nije tačno: "Znam da je to čudno, ali on mi je poput brata", rekla je.

Na kraju je zaključila da ne bi prihvatila uloga da je znala kako će sve na kraju ispasti, ali da ne žali zbog snimanja. Dodala je i kako je, uprkos tome što je bila čudna, trilogija bila sjajna za njenu i Džejmijevu karijeru.

Nakon spomenute uloge, Dakota se okušala u ulogama u filmovima "Suspiria", "Izgubljena ćerka i novom izdanju "Cha Cha Real Smooth", a možemo da je gledamo i u Netfliksovoj adaptasciji "Pod tuđim uticajem" popularne Džejn Ostin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: