Plivačica Nina Stanisavljević osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1Foto: OKS

Nina Stanisavljević, mlada plivačica iz Leskovca, osvojila je zlatnu medalju na XIX Mediteranskim igrama u Oranu, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Nina ima samo osamnaest godina, a već je proglašena za najbolju plivačicu Srbije, s obzirom da je na poslednje održanom Prvenstvu Srbije osvojila ukupno šest zlatnih medalja.

Nina je još pre tri godina pokazala svoj raskošan talenat kada je na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu 2019. godine osvojila srebrnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom.

Na Mediteranskim igrama, Nina Stanisavljević osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50m leđnim stilom.

Ona je do ove medalje došla u vremenu od 28,59 sekundi.

Danas pre podne, u kvalifikacijama, Nina je zauzela prvo mesto sa rezultatom 28,60, što je nagovestilo da je Nina spremna za najviši plasman.

U finalu je otplivala gotovo identičan rezultat, odnosno jednu stotinku brže i to joj je donelo zasluženu medalju.

Nakon trke, Nina nije krila zadovoljstvo zbog osvojene zlatne medalje sa do sada najvećeg takmičenja.

„Ovo su moje prve Mediteranske igre i uopšte, prva seniorska sezona. Moj trener i ja smo presrećni nastupom. Moja seniorska karijera je počela zlatnom medaljom i zaista nije moglo biti bolje. Nadam se da će tako i da se nastavi. Drago mi je što sam imala prilike da predstavljam svoju zemlju i što sam to uradila na najbolji mogući način“, rekla je ona.

Nina Stanisavljević je mlada i veoma talentovana takmičarka koja se sjajno snalazi u svim stilovima plivanja i na ovim Mediteranskim igrama nastupala je, pored ove discipline u kojoj je osvojila zlatnu medalju, u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 100m slobodno.

I u ostalim disciplinama u kojima je nastupala u Alžiru, Nina je ostvarila značajne rezultate.

U disciplini 50m slobodnim stilom, Nina je zauzela 7. mesto sa rezultatom 25,77 sekundi.

U istoj deonici, ali delfin stilom, zaustavila se u kvalifikacijama, dok je na 100m slobodno zauzela 8. mesto sa rezultatom 56,39, ali mora se imati u vidu da je ovo finale plivala samo nekoliko minuta nakon osvojene zlatne medalje na 50m leđno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari