"Ustaju zato što smo drugačiji. Različitost Rusije izaziva zavist na Zapadu"

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril rekao je da je sadašnji negativan odnos prema Rusiji u zapadnom svetu posledica zavisti.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 03.07.2022.

18:27

Foto: Profimedia

"Mnogi danas ustaju, uključujući i protiv naše otadžbine. Ali znamo da naša otadžbina nikome nije učinila ništa loše. Ustaju, ne zato što smo loši, već zato što smo drugačiji. A ta različitost Rusije – ona i izaziva osećaj ljubomore, zavisti i negodovanja“, rekao je patrijarh posle liturgije u kalinjingradskoj crkvi Kirila i Metodija.

"Ali mi ne možemo da promenimo sami sebe", dodao je on. "Naravno, mnogi bi želeli, kako sada kažu, da nas preformatišu. Ali nisu uspeli! Iako su ogromne snage i sredstva uložene u preformatiranje Rusije. Ona, kako je bila, tako je i ostala - Sveta Rusija. Daj Bože da tako bude i ubuduće“, zaključio je patrijarh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: