Mi izdati nećemo – Pa izda cijelo Predsjedništvo

6
5309

Autor: Rijad Škrijelj

Mi izdati nećemo – Pa izda cijelo Predsjedništvo

To su bile riječi jedne skupine, pa kako to inače biva – Kud koji mili moji!

Nekada zakleti borci za borbu protiv diskriminacije Bošnjaka, a danas osnivaju svoju privatne dvolične stranke, pokušavajući sjedeti na dvije stolice istovremeno.

Svi smo vjerovatno čuli za novostalu stranku koju ne želim imenovati, osnivanje te stranke te ocijepljenje odbornika u gradu u kom se osnovala ta stranka, nije ništa drugo do blaža repriza cijepanja Islamske zajednice 2007. godine. Naravno, nije isto IZ i politička stranka, no ne govorimo o običnoj stranci, već o stranci koja je bila bedem i još uvijek jeste te Islamske zajednice već više od pune decenije, te samim tim ona nosi velike zasluge za očuvanje i postojanje Islamske zajednice, kao i vraćanje vakufske imovine IZ-ci preko političkog djelovanja narodnih poslanika Stranke pravde i pomirenja.

Zanimljivo je to da je tkzv. Islamska zajednica, koja je nastala cijepanjem jedine prave Islamske Zajednice, koju je tada predvodio rahmetli Muftija Zukorlić, nastala isključivo kako bi služila privatnim interesima pojedinaca koji se nisu uspjeli nametnuti na bilo koji način vrhu, ili im nije bilo dopušteno da rade šta hoće i kako oni to hoće.

Sličan slučaj je i sa Strankom pravde i pomirenja, pokušali su neki pojedinci ili grupacije staviti zavesu između centrale, Novog Pazara i, eto sada ću spomenuti, Prijepolja, kako bi sakrili i prikrili zbivanja u toj opštini, na njihovu žalost nisu uspjeli ugroziti stranku na taj način jer su blagovremeno razotkriveni i ubrzo smenjeni. Da li su se ti insani, za vrijeme života Muftije predstavljali pod maskom, te tek sada su tu masku skinuli, to jest, skinuli im, vrijeme je najbolji pokazatelj…

Od ultra Bošnjaka, do čovjeka koji poginje glavu pred Beogradom, da li se stvarno insan može promijeniti za 180° od jednom ili je oduvijek takav, kazaću da “ne znam”…

Fotografija ispod je možda i najbolji pokazatelj ko je čuvar Muftijinog amaneta. Nakon njegove smrti, izašli su iz svojih rupa bez maski, opet kažem, na njihovu žalost, prepoznati su i razbežali su se te sada pokušavaju cijepati one koji su ih prepoznali… Takve ljude treba žaliti, jer, bolje je biti neprijatelj nego lažni prijatelj koji ti zabode nož u leđa kada primjeti da si najranjiviji, takvih se srame i rođeni potomci.

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

  1. Ovo je sramno da ste sve one koji su se i pokahali a po neki su i dalje tu samo ne u politici da teketirate poceli se i vi kao drugi portali samo ono sta vama odgovara da je Muamer ziv nebiste ovo radili sram da vas bude

  2. nevrednosti su zauzele mesto pravim vrednostima. Oni su privid pravih vrednosti koji daje i izgrađuje sliku pravih vrednosti, Te nas kao takvi predstavljaju u političkom životu, uzimajući nam kako bi pravnici rekli kradu nam identitet.
    Ako ja kao građanin Sandzaka mogu da čujem samo glasove koji služe jednoj kuhinji i jednom kuharu Srbije –( iz jedne političke kuhinje) a većina, nažalost, može da čuje samo glas koji služe jednoj kuhinji i jednom kuharu Srbije–( iz te političke kuhinje) i jednu verziju istine – onda građanin Sandzaka uopšte nema mogućnost da formira istinito mišljenje. Jer samo iz dijaloga se mogu stvarati novi pogledi i nove možda i spasonosne ideje za Sandzak koje mogu biti nepovoljne po onaj šljam koji je isplivao na površinu i koji nas prividno predstavlja i neda da prave informacije stignu do Sandzaklija.

    Razmišljaš li isto kao JA,NE, JA Sandzak(lijo), recimo ovako :
    šta bi s Kosovom bilo da su Kosovci dopustili petokolonašima da u istoriskom momentu zamiču ka Beogradu i predstavljaju Kosovo?
    Jasan zaključak: nebi postojalo današnjeg Kosova.

    Razmišljam šta bi s Bosnom bilo da su Bosanci dopustili Fikretovim –Babovim petokolonašima da u istoriskom momentu zamiču ka Beogradu i predstavljaju Bosnu ?
    Jasan zaključak: nebi postojalo današnje Bosne.

    Haj da malo pomislimo i mislimo o našem Sandzaku, u dve verzije misli prvo po prethodnom obrascu a onda da uvidimo na koji način i gde smo pogrešili.
    I-vo mišljenje
    Razmisli šta bi s Sandzakom bilo da nismo Sandzaklijama dopustili ( Kao što smo dopustili ) da u istoriskom momentu zamiču ka Beogradu i predstavljaju Sandzak ?
    Jasan zaključak: danas bi Sandzak bijo kao:
    Kosovo što je,
    i kao Bosna što je.
    II
    II-go mišljenje
    A pošto smo dopustili Sandzaklijama da Sandzaklije tako reć u današnjem istoriskom momentu zamiču ka Beogradu i predstavljaju Sandzak ?
    Jasan nam je kao dan zaključak: o današnjem stanju u Sandzaku.
    Da oni Sandzaklije koji zamiću ka Beogradu rade na nestanku kakvog takvog suvereniteta Sandzaka t-j- slobode Sandzaka.
    I to nismo trebali da dozvolimo.
    Moramo imati u vidu : Da može doći do toga da jednu grupaciju Bošnjaka kao što su opremili Fikretovu potpomognu za napad na patriotski nastrojene Bošnjake. Ali morali bi da prvo prođu test za početak a to je politička ignorizacija onih koji patriotski misle. Doduše takvi su već danas nepoželjni jer su tobož ekstremni.
    Ali oni koji tim putem marširaju zna se zašto i za čiji interes marširaju.
    A marširaju za one iste iz one kuhinje iz koje se plasirao genocid nad Bošnjacima Bosne.
    Prave se Toboš, Nesposobni da shate zašto i zbog čega se desio genocid nad Bošnjacima. I da iz ovog izvuku po Bošnjake Sandzaka koristan zaključak. Da je to jedini i pravi put slobode Sandzaka koji je porobljen. Ne internalizujući način porobljavanja pojedinci koji nas predstavljaju se dodvoravaju suprotnom timu.
    Politički manipulatori kriju istinu od svog naroda dabi lakše manipulisali sa Sandzaklijama. Pokušavaju da sede na dve stolice. Na prestolu Sandzaka i prestolu Srbije kao najveći Sandzaklije a ustvari su Sluge Srbije. Jedino zbog toga što oni dobijaju Al narod Sandzaka i Sandzaklije gube nepovratno, sve i ono najdraže ,,Sandzak“.
    Zato Mi Ponosni Bošnjaci kažemo Prestrojte se tamo gde je istina jer tamogde je istina tamo je Dzemat. Vidimo vas kako i na koji način pokušavate da manipulišete Sandzaklijama.
    U tom smislu vam kažemo ,, Muhamed AS je naš uzor“ i izbor. A on se uvek borio pod zastavom islama. Zato : Sedi krivo ali pravo rasuđuj i presuđuj i zbori Bošnjače. I nikad ne idi za Izdajnicima ma ko bili. Jer kod vas je moć Narode Sandzački i zato svi oko vas igraju da him prenesete legitimitet u izdaji.

  3. Jako grozno sto ovo radite! Vi sa vašim komentarima i neistinitim izveštajem ste obmanuli javnost sa ovim sto ste napisali u vecini teksta. Sramno sto ovo radite a pametnije je da se pozabavite korupcijom svoje stranke koja grabi i da se pokrijete sa ušima te da rešavate Probleme unutar spp pravda i pomirenje. Vi nemorete da se pomirite u svoju licnu stranku a da mirite nekog drugog.

  4. Doista nerazumem vas sto ovo objavljujete ,pre svega i u sadasnje redove stranke nako preseljenja Sulata Muftije Zukorlica, da Allah Sacuva sta se radi ,i sta i kakve spletke pravite ,narod ni je Budala ,Zelite da privatizujete islamsku Zajednicu ,mislite da mozete ,epa gospodo iz SPP a zesci su probali pa se zan kako su nagrbusili ,vi stranku ,vodite Neka Islama ,imamo mi Elh Alima.. Oni ce nas Voditi ,a vi politiku.. Ni je vasa Imovina sve sto je Muftija radio ,on je to Vakufom Dozljivljavao ,i tako preslio kalo Vakufski Vojnik ,A vi dalje Ruke od Svetinja Islama . Molio bih vas Da ovo Admi..objavi. Selam

    • Stvarno sam muku video dok sam procitao komentar. Kako Vi mislite da tako nepismeni napredujemo? Ne bih da vrijedjam ali ovo je ocigledno!!!

  5. Koliko znam Sacirovic je uvideo gresku pa se vratio, ako nije nesto novo. Te njemu nije mjesto na listi… Tandir i Elfic su haos, necu ih komentarisati, iznenadili su me, bas su nisko pali. Ko je ovaj iza Amele Lukac?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.