TURCI HTELI DA LINČUJU CRNO-BELE! Policijski kordon sa psima štitio fudbalere Partizana: Hrabri Saničanin!
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

BURNO U GRACU

TURCI HTELI DA LINČUJU CRNO-BELE! Policijski kordon sa psima štitio fudbalere Partizana: Hrabri Saničanin!

Fudbal -

Pre utakmice iskusni ekonom Partizana Rade Vukićević zavapio: "Au, kakva najezda Turaka. Biće 100 naspram 1, kao u Kosovskom boju"

Posle generalne probe protiv Fenerbahčea, fudbaleri Partizana su uprkos minimalnom porazu bili na meti nekoliko stotina strastvenih i veoma mladih navijača najpopularnijeg turskog kluba. Srećom, bio je tu i jak kordon austrijske policije, sa psima, pa je sve ostalo na dobacivanjima, uvredama, pretnjama...

Međutim, u jednom trenutku, kapiji ispred turskih navijača se približio kršni štoper Partizana i reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin, rodom iz Prijedora, kako bi se pozdravio sa prijateljem. Inače, Saničanin nije sa ostatkom ekipe otišao sa "Merkur" arene u Gracu, nego je ovaj sportski objekat ranije napustio svojim automobilom.

Po slobodnoj proceni, utakmicu u Gracu je posmatralo oko 5.000 gledalaca, od kojih su najmanje 90 odsto bile bučne pristalice Fenerbahčea. I Partizqan je imao podršku sa ograđenog dela jedne tribine iza gola, na kojoj je bilo stotinak navijača crno-belih.

Još po dolasku na utakmicu, bilo je zanimljivo zapažanje ekonoma Partizana Radeta Vukićevića:

- Au, kakva najezda Turaka. Biće 100 naspram 1, kao u Kosovskom boju!

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track