Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 03.07.2022.

11:20

Lekler: Sajns može do prve pobede

Karlos Sajns će krenuti sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lekler: Sajns može do prve pobede
Foto: Profimedia

Trka kreće u 16 časova, a trenutno treći u generalnom plasmanu, vozač Ferarija Šarl Lekler, smatra da Sajns ima odlične šanse za pobedu.

Lekler će krenuti iza klupskog kolege Sajnsa, i to kao treći, a očekuje se veliki dvoboj već od samog starta.

"Napravio sam u kvalifikacijama grešku na krivini 14, baš šteta. U takvim uslovima, svako može da uzme pol poziciju, Karlos je uradio sjajan posao, bez greške. Srećan sam zbog njega i pomalo razočaran zbog mene, ali trka je tu", rekao je Monagašanin.

Za italijanski tim svakako bi veliki uspeh bio da njihova dva vozača zauzmu vodeće pozicije, a ko će pobediti, druga je stvar. Sainzu bi to bio prvi trijumf, ali neće mu biti jednostavno na Silverstonu.

"Obojica smo svesni da želimo te prve dve pozicije. Ako Karlos zaslužuje da pobedi, pobediće, nema sumnje. Za njega bi bila značajna ta prva pobeda, to bi bilo nešto zaista posebno", dodao je Lekler.

Sajnsa se mučio na početku sezone, ali je protekla trka najavila njegov nivo iz 2021.

"Nije iznenađenje za mene, on je veliki radnik. On razume šta je to potrebno da se iz trke u trku uradi da bi dosegao željenu brzinu. Jasno je iz poslednjih nekoliko trka da stalno napreduje i sada ima tu prvu pol poziciju, što je sjajno. Nadam se da ćemo staviti pod pritisak Red Bul i završiti na prva dva mesta", zaključio je Lekler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve