Vesti

1

Joksimović: Kada Srbija postane članica EU, moraće da prati politiku Unije

Autor: IG

Izvor: Beta

Joksimović: Kada Srbija postane članica EU, moraće da prati politiku Unije

Izvor: Beta

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će Srbija, kada postane punopravna članica EU, morati da bude usklađena sa politikom EU kada je reč o uvođenju sankcija prema Rusiji.

"Jedinstvo svih u EU i među kandidatima, jeste instrument kojim se slabi Rusija, pošto se izbegava globalni sukob koji bi odveo svet u kolaps", rekla je Joksimović u intervjuu za list Kurir.

Ona je ocenila da će nova Vlada ubrzati reforme i evropski put Srbije.

"Mi ćemo tokom naredne godine imati spremne klastere dva - unutrašnje tržište i pet - kohezija, resursi i poljoprivreda. Klaster tri - inkluzivni rast i konkurentnost već je spreman, a klaster jedan - vladavina prava i četiri - zelena agenda i održiva povezanost su otvoreni. Ostaje klaster šest u pogledu zajedničke spoljne i bezbednosne politike", objasnila je ministarka.

Ona je dodala da je, po staroj metodologiji, Srbija prevalila polovinu pregovaračkog posla, a po novoj, Srbija je jedina koja je ubrzala pregovore.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Paki

Ništa od toga. Pošto Srbija neće nikad priznati nezavisnost Kosova, onda po EU neće dobiti članstvo u EU pa nije u obavezi da prati politiku EU.