Žestoka osuda ruske dume: Britanija je navikla da živi na račun drugih

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin osudio je ponašanje Velike Britanije.

Izvor: Sputnjik

Subota, 02.07.2022.

11:26

Žestoka osuda ruske dume: Britanija je navikla da živi na račun drugih
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV

On je rekao da je razlog što Velika Britanija ubeđuje Evropu da ratuje protiv Rusije "do poslednjeg Ukrajinca" navika da živi na račun drugih.

On je takođe dodao i da je sunce imperijalizma za Englesku zauvek zašlo.

"Danas London ubeđuje Evropu da je neophodno da ratuje protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. Razlog je navika da se živi na račun drugih, a koje se Engleska nikako ne može osloboditi", napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je dodao da se London usplahireno "hvata za svaku mogućnost samopotvrđivanja".

Upravo zato, prema njegovim rečima, Velika Britanija napušta Evropsku uniju, a zatim traži nove saveze „sa rusofobičnim režimima u Poljskoj, na Baltiku, u Ukrajini, da bi makar negde bila lider".

Predsednik Dume je takođe dodao da je London, koji je ranije bio prva ekonomija u svetu, sada pao na deveto mesto, pri čemu je njegova bivša kolonija Indija ispred njega.

"Kolonijalni revanšizam neće dovesti ni do čega dobrog. Za Englesku je sunce imperijalizma zauvek zašlo", zaključio je Volodin.

Specijalna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju", pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: