Capital.ba

EU priprema plan za rješavanje energetske krize

02.07.2022. / 13:40

BRISEL – Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je da blok radi na planu rješavanja energetske krize koji će biti objavljen sredinom jula.

energetska kriza

Foto: POOL/EPA

Ona je to objavila na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim premijerom Petrom Fialom u Češkoj.

Osvrćući se na moto češkog predsjedavanja “Evropa kao zadatak: preispitati, obnoviti, ponovo ojačati”, fon der Lajen je rekla da su ovi elementi i na dnevnom redu Komisije EU.

„Cijene energije su visoke. Ljudi, s pravom, očekuju od nas da učinimo nešto po tom pitanju – rekla je von der Leyen, dodajući da rade na ciljevima prelaska sa ruske nafte i prirodnog gasa na druge pouzdane dobavljače, smanjujući potražnju kroz uštede energije i efikasnosti.

Naglasila je da Komisija radi na hitnom planu za rješavanje mogućih nestašica gasa ako Rusija odluči da obustavi svoje isporuke.

„Potreban nam je dobar, zajednički plan da gas teče tamo gdje je najpotrebnije“, rekla je ona. Anadolija

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!