');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Krenula iz Bora za Niš, pa se PORODILA NA PARKINGU! "Bilo je problema, ali uspeli smo, mama i beba su dobro"

Zbog porođaja koji je počeo pre vremena, trudnicu iz Bora trebalo je hitno transportovati u Klinički centar Niš. Sa njom je krenula babica Slađana Orsovanović koja napominje da su na pola puta do Niša trudnicu morali da prebace u drugi opremljeniji sanitet. Postojala je bojazan da će porođaj početi pre nego što stignu do klinike.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hitna pomoć Bor pokrivalica Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija
Hitna pomoć Bor pokrivalica

- Od kada radim ovo je prvi porođaj u sanitetskom vozilu. Bez obzira na probleme koje smo imali u transportu, premeštaja iz jednog vozila u drugo, radova na putu, koji su nas malo usporili, uspeli smo da stignemo na vreme. Ustvari, stigli smo do parkinga Kliničkog centra. Iz KC Niš su odmah pružili pomoć pri porođaju, a beba i majka su odmah zbrinute, što je vrlo važno u ovakvim situacijama - naglašava Slađana, saopštila je pres služba Opštine Bor.

Pročitajte još

Dodaje da je posle ovakvog iskustva spremna i za drugi put, za trku sa vremenom i porođaj van porodilišta, piše "Telegraf".

Profesionalizam i iskustvo vozača oba saniteta bili su od velikog značaja, jer, kako napominju Boban Čulinović koji je krenuo sa trudnicom iz Bora i Ljubiša Krcijević koji ju je dovezao u Niš, pored lekara i medicinskog osoblja, pacijenti u mnogome zavise i od njih.

Dr Ana Golubović Spasojević, koja je pre samo nekoliko dana preuzela dužnost direktora Opšte bolnice u Boru, naglašava da je ponosna na svoje kolege. Toga dana sa tri sanitetska vozila transportovano je sedam pacijenata do klinika u Nišu i Beogradu.

- Odlično su se snašli u situaciji koja je bila vrlo ozbiljna, a rezultirala je na najbolji mogući način, spasen je život i majke i bebe. Ovakav podvig mojih kolega dao mi je još veći motiv da sa mesta direktora i kolegama i našim pacijentima obezbedim što bolje uslove za rad i lečenje - istakla je dr Ana dodajući da je iz nemogućeg stvoreno moguće.

Mama koja je transportovana za Niš porukom je poručila da su i ona i beba dobro.