"Grčka će biti prva od pet zemalja EU koje će priznati Kosovo"

Šefica kosovske diplomatije Donika Gervala-Švarc kazala je da bi Grčka mogla da bude među prvima od pet zemalja EU koje će priznati Kosovo.

Izvor: Kosovo online

Subota, 02.07.2022.

11:57

Foto: Profimedia

Ona je dodala da ne isključuje mogućnost da će odluku o priznavanju Kosova doneti zajedno sa grupom drugih zemalja.

Gervala nije navela datum ili vreme kada bi to moglo da se dogodi, , prenosi Gazeta ekspres.

"Mislim da će Grčka biti jedna od prvih zemalja EU koja nas je priznala, ali ne isključujem mogućnost da nas sama Grčka neće priznati, već da nas istovremeno prizna Grčka zajedno sa još nekoliko zemalja. Ali ne mogu da preciziram datum", rekla je Gervala na T7.

Ona je naglasila da su odnosi Kosova i Grčke zadovoljavajući, čak i bolji nego sa nekim zemljama koje su priznale Kosovo.

"Imamo izuzetno dobre odnose sa Grčkom. Sa Grčkom razgovaramo možda intenzivnije nego sa zemljama koje nas priznaju. Grčka traži dobar trenutak da učini poslednji korak. Tim pre što se Kosovo pokazalo kao ozbiljan evropski partner. Mislim da sa Grčkom ne želim da kažem datum niti da predviđam šta će se desiti. Ali izveštaji su veoma dobri i razgovaramo o mnogim temama", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: